x

Rukometaši Srbije poraženi od Egipta na XIX Mediteranskim igrama

Rukometaši Srbije poraženi od Egipta na XIX Mediteranskim igrama Foto: RSS

Rukometaši Srbije su pretrpeli poraz od Egipta u utakmici 2. kola A grupe Mediteranskih igara. Posle dobre igre Srbije i rezultatskog vođstva u velikom delu prvog poluvremena, Egipat je pokazao kvalitet, iskoristio greške naše ekipe i preokrenuo utakmicu u svoju korist za konačnih 35:28 (16:12). Srbija će nakon dana odmora sledeći meč igrati u četvrtak, 30. juna od 13:00 časova protiv selekcije Italije.


Mediteranske igre 2022 održavaju se u periodu od 25. juna do 05. jula 2022. godine, u Oranu (Alžir), u organizaciji Olimpijskog komiteta Alžira u saradnji sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK).


Selektor Toni Đerona

-    Smatram da rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu tokom utakmice. Uvodnih dvadeset minuta prvog poluvremena i prvih dvadeset minuta u drugom delu igre odlično smo se nosili sa ekipom kao što je Egipat, ali nismo uspeli do kraja da ih ispratimo. Protivnik je bio fizički superiorniji od nas i nismo izdržali njihovu igru jedan na jedan. Takođe, nedostajao nam je i Marko Vignjević u odbrani i nismo mogli da ih ispratimo do kraja. Naravno, bilo je i grešaka. Više sam nego zadovoljan kako su momci igrali, vidi se da smo napravili smo neki pomak. Sada nam preostaje da se odmorimo sutra i da pripremimo meč protiv Italije. 


Uroš Borzaš

-    Prvo bih čestitao ekipi na velikoj borbi, igrali smo dobro prvo poluvreme i vodili nekih 25 minuta, ali onda je Egipat pokazao svoj kvalitet i iskoristio naše tehničke greške. Drugo poluvreme smo izgledali kao da smo se predali, ali umorili smo se malo i oni su to iskoristili. Sada se spremamo za sledeći meč i nadamo se pobedi protiv Italijana.


Datum: 28.06.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...