x

Srbija ostvarila plasman na EEF šampionat u Rumuniji kao najbolja ekipa u grupi

Srbija ostvarila plasman na EEF šampionat u Rumuniji kao najbolja ekipa u grupi

Posle ubedljivog trijumfa nad Gruzijom, Austrijom i Monakom u grupi C EEF šampionata, Srbija je osigurala plasman na LAN završnicu koja se održava od 5. do 10. jula u Rumuniji. 


Kao što je bilo i očekivano, Srbija je brzinski počistila sve ekipe u grupi C. Naši reprezentativci iNation razbili su Gruziju sa 16-4, Austriju sa 16-8 i na kraju i Monako rezultatom 16-4. Svi mečevi kvalifikacija igrali su se u BO1 formatu.


Snimke mečeva možete pogledati na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.


Po dve najjače ekipe iz svake grupe (ukupno 7 grupa) i najbolja trećeplasirana ekipa u okviru svih grupa plasirale su se za LAN fazu kvalifikacija u Rumuniji.  Na turniru u Rumuniji će se čak 16 evropskih reprezentacija boriti za nagradni fond od 25.000 dolara i šansu za putovanje na veliko svetsko prvenstvo na Baliju. Srbija je tokom online kvalifikacija pokazala odličnu igru, zbog čega možemo da se nadamo da je ove godine vreme da dođemo do medalje!


U grupnoj fazi evropskog CS:GO šampionata srpska ekipa će se takmičiti u grupi D protiv reprezentacija Ukrajine, Nemačke i Austrije. U ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika, ali verujemo da će naši momci iz iNationa uspeti bez previše problema da zauzmu jedno od prva dva mesta, koja ih vode u dalju fazu turniru.


Sa Austrijom smo već imali priliku sa se sastanemo tokom online kvalifikacija, kada su naši momci slavili rezultatom 16-8.


twitter.com/esportsineurope/status 


Jedva čekamo da navijamo za naše momke u LAN-u!


Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na našem sajtu kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Datum: 28.06.2022. Autor: Ana Mate

PROČITAJTE JOŠ...