x

Seniorska muška 3x3 reprezentacija otputovala na Svetsko prvenstvo

Seniorska muška 3x3 reprezentacija otputovala na Svetsko prvenstvo Foto: KSS

Muška seniorska 3x3 reprezentacija Srbije otputovala je (nedelja 19. jun) u belgijski Antverpen gde će od 21-26. juna pokušati da potvrdi da se kod nas igra najbolji 3x3 “basket” na svetu.


Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2022 održaće se u periodu od 21. do 26. juna 2022. godine, u Antverpenu (Belgija), u organizaciji Košarkaškog saveza Belgije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


“Basketaši” Srbije će prvo leteti iz Beograda za Minhen, a potom iz Minhena za Brisel, gde će ih čekati domaćini prvenstva i transportovati za Antverpen.


Podsećamo da je reprezentacija Srbije do sada osvojila četiri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima (uz jedno srebro), ali poslednja medalja sa ovog prvenstva je stigla u vitrine KSS još 2018. godine (Manila, Filipini). Reprezentacija Srbije je prošlogodišnji osvajač zlatne medalje na FIBA 3x3 Evropskom prvenstvu (Pariz), ali i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Put Antverpena  krenula je ekipa u sastavu: Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić, dok ih prati stručni štab u sastavu: Marko Ždero – selektor, Danilo Lukić – trener, Stojan Subašić – fizioterapeut, uz tim menadžera reprezentacije Gorana Vojkića.


Reprezentacija Srbije će svoje prve mečeve u okviru grupe A igrati u utorak, 21. juna, prvo protiv reprezentacije Novog Zelanda (od 11.55 sati), a potom i protiv Portorika (od 14.55 časova). Poslednja dva meča u grupi Srbija će igrati u četvrtak (23. juna) i to prvo protiv Brazila (od 12.20 časova), a potom od 14.00 sati protiv Francuske. Neophodno je zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi kako bi se reprezentacija Srbije plasirala u četvrtfinale prvenstva.


Četvrtfinalni mečevi  zakazani su za subotu (25. jun) od 16.35 sati, da bi u slučaju plasmana u polufinale (i borbu za medalje) naša reprezentacija nastupala i poslednjeg dana takmičenja – u nedelju 26. juna od 18.10 sati.


Sve mečeve sa FIBA 3x3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničom sajtu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva, ali i na oficijelnom YouTube kanalu FIBA 3x3.


Direktan prenos čitavog prvenstva biće dostupni i na kanalima Sport Klub (SK 1). (Izvor: KSS)


Datum: 20.06.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...