x

Šta Vas sve očekuje na DDOR ECO BG CAR SHOW-u?

Šta Vas sve očekuje na DDOR ECO BG CAR SHOW-u?

U četvrtak, 12. maja 2022, od 10 časova, otvaraju se za posetioce kapije sajma automobila „DDOR ECO BG CAR SHOW 07“ i 14. SAJMA MOTOCIKALA „MOTOPASSION“. Manifestacija će trajati do nedelje, 15. maja, održaće se u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 Beogradskog sajma, ali i na otvorenom sajamskom prostoru.PREMIJERE I NOVITETI

Ako se pod premijerom podrazumeva potpuno novi model koji se prvi put izlaže na srpskom tržištu, a pod novitetom – novi model koji je stigao na tržište u 2022. godini i do sada nije izlagan nigde na sajmovima u zemlji, onda ponuda automobilske ekskluzive izgleda ovako (čisto električna vozila označena su zvezdicom):


AUDI pred posetioce premijerno izlazi sa modelima e-tron GT* i Q4 e-tron*; BMW-ov novitet je model iX*; CITROEN ima čak pet premijera – Ami*, MY Ami Cargo*, C5 X, C5 Aircross Plug-In Hybrid i Ë-Berlingo VAN*; DACIA takođe ima novitet – Jogger; FIATOVA premijera je 500 (BEV)*, a dve FORDOVE su Mustang Mach-E* i Explorer; HONDIN novitet je HR-V, a HYUNDAI-jev IONIQ 5*; JEEP premijerno predstavlja modele Compass 4xe, Wrangler 4xe i Compass MHEV; KIA ima premijerni model EV6* i novitet Sportage; MAZDIN novitet je CX-5 (Facelift); MERCEDES-BENZ ima dve premijere – EQB* i EQS*; MG ekskluzivno dolazi sa četiri premijere – ZS 1.0, ZS EV*, 5* i eHS*; MINI-jeva premijera je Countryman PHEV; OPEL na sajam dolazi sa pet premijera – Corsa-e*, Mokka-e*, Combo-e*, Astra Hybrid i Grandland Hybrid; PEUGEOT ima tri premijere – e-2008*, e-Rifter* i 308 Hybrid, i dva noviteta – 508 PSE Hybrid i 3008 Hybrid; PORSCHE– ov premijerni adut je Taycan GTS*, a LAND ROVER-ov novitet Range Rover; RENAULT-ova premijera je Megane E-Tech*; ŠKODINA premijera je Enyaq Coupe*, a noviteti Fabia i Karoq (Facelift); i SUZUKI ima novitet SX4 S-cross Hybrid; TOYOTINE premijere su Aygo X i RAV4 PHEV; VOLKSWAGEN premijerno predstavlja ID.5*; VOLVO zaključuje listu premijera modelima C40* i S90 T8 Plug in Hybrid.


Prema najavi, SAT MEDIA, medijski sponzor manifestacije, ekskluzivno će na svom štandu predstaviti Ferrari 458 Challenge, verziju homologovanu isključivo za trke.


Svi automobilski brendovi naći će mesto u hali 1 Beogradskog sajma.


Ni motociklistički brendovi po ekskluzivnosti izlagačke ponude na zaostaju za automobilima. Tako:


APRILIA predstavlja četiri noviteta – SR GT 125, SXR 50 Tuareg 660 i RS 660; ARGENTOVA premijera je Active Sport; BENELLIJEVE premijere su Leoncino 125 i Leoncino 800; BMW takođe ima dve premijere – CE04 i R18 Transcontinental; DUCATIJEVE premijere su Multistrada V4 S, Streetfighter V2 i Scrambler Urban Motard; DUCATI E SCOOTER premijerno predstavlja PRO III; E PRIME takođe ima jednu premijeru – Evo R, baš kao i GASGAS – SM 700; HUSQVARNA nastupa sa dve premijere 701 Supermoto 2022 i Norden 901; INDIAN-ova premijera je Chief Dark Horse, a KTM-ov novitet 1290 Super Adventure R; MOTO GUZZI premijerno prikazuje model V100 Mandello, a MOTO MORINI – X-CAPE 650; PUGEOT takođe ima premijeru – Streetzone 50, a PIAGGIO novitet – Beverly 300/400 Hpe; POLARISOVA premijera je Sportsman XP 1000 S, a ROYAL ENFIELDOVE – Scram 411 i Meteor; RUSKA MEHANIKA premijerno prikazuje model RM 800cc, a SEGWAY ima tri premijere – B110S, E110S i E125S; SUZUKIJEVA premijera je Hayabusa 1300; a SYM-ova – MAXSYM TL 508; VESPA premijerno predstavlja GTS 300 Hpe Racing sixties; konačno, CF MOTO ima tri premijere – X4, 800MT Touring i 700CLX Sport.


Hala 4 Beogradskog sajma je mesto gde se smestio čitav „Motopassion“.PRATEĆA INDUSTRIJA

Izuzetno je i interesovanje izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme, ponude rezervnih delova, auto-galanterije i kozmetike, tuning opreme te derivata naftne industrije. Pored ovakve standardne ponude uvoznici iz ovog segmenta manifestacije, a u skladu sa glavnom linijom izlagačkog programa, najavljuju posebnu promociju kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, punjača, solarnih modula i druge odgovarajuće infrastrukture. U tom kontekstu „aktivirana“ je čak i posebna, nova robna grupa koja obuhvata sada već obiman i kompleksan segment punjača za električna vozila, ali i solarne module za primenu u auto-industriji. Fakultet primenjenih umetnosti namerava da predstavi i svoj eksperimentalni model automobila na solarni pogon.


Ovaj sajamski segment posetioci će naći u halama 2 i 1A Beogradskog sajma.OLDTAJMERI

Posebnom specijalitetu ovogodišnje sajamske manifestacije – oldtajmerima i različitim tipovima starovremenskih automobila – posvećena je cela hala 3 Beogradskog sajma. Izložba je organizovana po tematskim celinama, kao svojevrsna paralela izložbi najnovijih modela, kako bi posetiocima bila pružena mogućnost putovanja kroz vreme i istoriju automobilske industrije. Neki od izloženih eksponata vratiće posetioce u vreme između dva svetska rata i u vreme prve sajamske izložbe Beogradskog sajma. Zaseban i ekskluzivan segment ove izložbe, u hali 3A, biće retrospektiva domaćih proizvoda „Zastave“, temeljan istorijat višedecenijske okosnice jugoslovenske i srpske auto-industrije.FINANSIJSKA POMOĆ I USLUGE

Podrazumeva se da su na spisku najviđenijih sajamskih učesnika i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, čiji je zadatak da u aktuelnim specifičnim tržišnim okolnostima, u saradnji sa prodavcima i distributerima, pripreme povoljne finansijske aranžmane, kako bi kupac za isti novac dobio povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji ili uslovima servisiranja. Učesnike iz ovog sektora treba potražiti u halama 1 i 4.PRATEĆI PROGRAM

Ono što sajam ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u bogatom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.


Već u predsajamskom periodu, u nedelju 8. maja, u programu je „Press rally Srbija“ u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Beogradskog sajma, a start je na Beogradskom sajmu.


Iz širokog spektra raznovrsnih dešavanja vredi izdvojiti stručnu konferenciju „Puma Eco Car Conference 2022 -PCC 2022“ sa temom „Električna vozila – budućnost i izazovi“ u okviru koje će se održati i panel „Vodonik, CNG, LNG – alternativna čistija energija za mobilnost“ (13. maja, 11-14h), koja će se baviti perspektivama i izazovima u auto-industriji do 2030. godine.


Na svom tradicionalnom sajamskom poligonu, u Atrijumu Beogradskog sajma, NAVAK će svakodnevno organizovati edukativne i test vožnje.


Za petak 13. maja, u 18h, najavljen je takođe tradicionalni izbor za „Miss Sajma automobila i Motopassiona“ u hali 1.


Proglašenje „najboljih u auto industriji„, koje bira Automobilski forum, udruženje automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, sledi u subotu 14. maja.RADNO VREME SAJMOVA biće od 10 do 20 časova.


ULAZNICE: Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za đake i studente 200. Parking (u krugu Sajma) plaća se 150 dinara po započetom satu (maksimalna, dnevna karta 750 dinara).


Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je porodična ulaznica, Family Ticket, po ceni od 800 dinara, koja će (za roditelje i decu do 16 godina starosti) važiti bilo kog dana sajma. (Izvor: sajamautomobila.rs)


Datum: 13.05.2022. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...