x

Jaka porodica, zdravi ljudi

Jaka porodica, zdravi ljudi Foto: Aktivnija Srbija

Pod sloganom “Jaka porodica - jaki ljudi” ove godine počela je 6. sezona karavana Aktivnije Srbije, čiji je cilj podizanje svesti građana o važnosti fizičke aktivnosti. I ne samo građana već i vaspitanje dece u značaju fizičke aktivnosti i vežbanja. Čast da otvori ovu sezonu pripala je Kragujevcu, čiji su stanovnici “okupirali” Đački trg ispred Kragujevačke gimnazije i posvetili se jednočasnovnom aerobnom treningu.


Sportsko-edukativni projekat „Aktivnija Srbija“  sa podrškom Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine i Sportskog Saveza Srbije i Univerziteta Singidunum  ima za cilj promovisanje kulture vežbanja, edukacije građane Srbije, kao i podsticanja  na aktivnost i razmenu iskustava, podižući svest o važnosti zdravog i aktivnog života, nastojeći, istovremeno menjati negativne trendove koji nas čine sve nezdravijom i gojaznijom nacijom.


Javni trening Aktivnija Srbija 2022 (Foto)


To su prepoznale sve generacije građana u Kragujevcu  i njih nekoliko stotina  pridružilo se projektu na javnom treningu. Sreća i zadovoljstvo na njihovim licima bili su jasan pokazatelj da su se uželeli ovakvih javnih manifestacija gde su imali priliku da se, osim vežbanja i druže međusobno. Naravno, da bi bilo zanimljivije održano je i lokalno takmičenje između vežbača u izdržaju na laktovima (plank) gde je pobedila Tijana koja je u foto finišu bila bolja od Tamare, a obe su izdržale preko 9 minuta u toj poziciji.


Naročitu pažnju posvetili smo mališanima uzrasta od 3-11 godina,  koji su na kreativan i zabavan bili fizički aktivni, takmičarki rapoloženi, a olimpijski narađeni. Dok su roditelji vežbali da jednom delu Đačkog trga, njihova deca su se takmičila u zanimljivim diciplinama  Smart izaazov i avantura –tima. Pobednici ovog takmičenja bili su članovi tima „Kroko Loko“ dok su drugo i treće mesto osvojili Sirena Milena i Bred Kit. Diplomu i utešne nagrade podeljene susjajnimčlanovima tima; Vasa od talasa, Lelujava Lela i Koni morski poni.


Voditelj i amasador projekta Julija Bakić podelila je medalje i diplome učesnicima. Veliku podršku pojektu kao i realizaciji pružio je Sportski Savez Kragujevca kao i grad Kragujevac.


Trening su vodili Miljan Janićijević i Milan Ninić  instruktori i članovi tima Aktivnije Srbije.


Svi učesnici  dobili vredne poklone od partnera projekta: “VODAVODA“ osveženje za sve vežbače,naši dragi priljtelji projekta podelili su  majice i magnete  sa popularnim junacima VODAVODA vodice, brend Volim dobro u ljudima obradovao je sve ukusnim i zdravim sokićima. Sledaća destinacija je Kruševac 28. maja.


Prijavite se  i očekuje vas odlična zabava  i nasmejana ekipa Aktivnije Srbije.


Javni trening Aktivnija Srbija 2022 održaće se u periodu od 08. maja do 24. septembra 2022. godine, na više lokacija u Srbiji, u organizaciji tima Aktivnija Srbija.


Datum: 11.05.2022. Autor: Aktivnija Srbija

PROČITAJTE JOŠ...