x

Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Međunarodni dan fizičke aktivnosti Foto: SPD Radnički

Danas je u Kragujevcu u osnovnoj školi „Dragiša Mihailović“ održan veličanstven skup povodom međunarodnog dana fizičke aktivnosti u organizaciji Instituta za javno zdravlje u saradnji sa svim zdravstvenim ustanovama iz grada, vatrogasnom jedinicom, sportskim savezima i klubovima, među kojima su učešće uzeli i klubovi iz porodice SPD Radnički. Uz niz korisnih predavanja i prezentacija kojima su prisustvovali učenici škole, kao i posetioci, održana je i radionica pod nazivom „Značaj fizičke aktivnosti na psihofizički razvoj učesnika“.

Naš zadatak danas je bio preventivni pregled dece četvrtog razreda, koji je uključio držanje, stopala i pregled kičme. Većina pregledane dece ima funkcionalne deformitete, koji su korektibilni, a uglavnom se odnose na ravna stopala i blaže poremećaje kičmenog stuba. Svoj deci smo predložili intenzivnu fizičku aktivnost uz savet da počnu da se bave sportom, gde mogu pronaći sebe u širokoj paleti sportova koje SPD Radnički ima u ponudi uz asistenciju i obuku vrhunskih, licenciranih trenera, a ako budu uporni i vredni jednog dana mogu reprezentovati svoj klub i grad širokoj sportskoj javnosti, istakla je značaj današnje manifestacije Dr. Milena Milivojević iz odseka fizikalne medicine zavoda za zaštitu radnika, zvanični lekar SPD Radnički, kao i lekar mlađih selekcija odbojkaške reprezentacije Srbije.

Veliko zanimanje prisutnih učenika je privukao štand SPD Radnički, gde su se upoznali sa rezultatima i dostignućima svih klubova i u razgovoru sa vicešampionkama Srbije, rukometašicama Radničkog, izrazili veliko interesovanje kako za rukomet, tako i za ostale sportove koji egzistiraju u okviru pomenutog Šumadijskog sportskog brenda.


Datum: 10.05.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...