x

Za Nanking 14 mladih sportista iz Srbije

Za Nanking 14 mladih sportista iz Srbije

Do sada je 14 mladih sportista Srbije ispunilo normu za učešće na drugim letnjim Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u Kini u avgustu.

Vize su overili sportisti u šest sporotva: streljaštvu, biciklizmu, veslanju, kajaku, plivanju i džudou. Do kraja kvalifikacija ostalo su još tri meseca a sportisti Srbije imaće priliku da se kvalifikuju u još osam sportova: atletici, badmintonu, boksu, mačevanju, tekvondou, dizanju tegova, rvanju i tenisu. Za šefa misije na letnjim Olimpijskim igrama mladih imenovan je izvršni direktor OKS Damir Štajner.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) objavio je listu "Mladih ambasadora" koji će tokom Olimpijskih igara mladih predstavljati svoje zemlje, a na toj listi nalazi se i Aleksandra Kebić koju je predložio OKS.  Pored promocije Olimpijskih igara mladih i olimpijskih vrednosti, uloga "Mladog ambasadora" je da  pruža podršku mladim olimpijcima i podstiče njihovo uključivanje  i  učešće u kulturno-obrazovnom programu.

Na osnovu Zakona o sportu i "Pravilnika o nacionalnoj kategorizaciji sportskih stručnjaka" Olimpijski komitet Srbije izvršio je rangiranje sportskih stručnjaka i, u skladu sa dokumentacijom dostavljenom od sportskih saveza, usvojio odluku kojom je 68 sportskih stručnjaka ostvarilo uslove da bude rangirano.

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je zaključak o prestanku mandata bivšeg predsednika Ragbi saveza Srbije Dragana Vuksanovića u ovom telu. Vuksanović je bio član IO na osnovu predsedničke funkcije u Ragbi savezu Srbije i u skladu sa Statutom OKS, nakon odlaska sa te funkcije prestao mu je i mandat u Izvršnom odboru.Datum: 12.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...