x

Projekat Bicikliraj i ti u zemunskim školama

Projekat Bicikliraj i ti u zemunskim školama Foto: Centar za naučno-istraživački rad

U okviru projekta „Bicikliraj i ti“ koji realizuje Centar za naučno-istraživački rad, a finansira Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za saobraćaj i gradska opština Zemun, u osnovnim školama na teritoriji gradske opštine Zemun, za učenike petih razreda, održana su predavanja na temu bezbednosti biciklista u saobraćaju kao i obuke na biciklističkom poligonu.


Cilј projekta je bio da, kroz organizovanje predavanja i obuka, deca steknu osnovna znanja i veštine za bezbedno učestvovanje u saobraćaju kao vozači bicikla. Edukacija, koja je sprovedena u okviru projekta, se sastojala iz teorijskog i praktičnog dela. 


Teorijski deo je obuhvatao održavanje predavanja na temu bezbednosti biciklista, u učionicama, koji pokriva teoriju vožnje bicikla i ima za cilј da podigne svest o značaju vožnje bicikla u pogledu zdravlјa i zaštite životne sredine kao i da deca steknu osnovna znanja u pogledu poznavanja saobraćajnih propisa kako bi bezbedno učestvovali u saobraćaju kao vozači bicikla, dok je praktični deo obuhvatao sprovođenje obuka na biciklističkom poligonu gde deca kroz razne vežbe stiču praktična znanja i veštine za bezbedno učestvovanje u saobraćaju kao vozači bicikla. Edukacijom je obuhvaćeno 516 učenika.


Datum: 26.04.2022. Autor: Centar za naučno-istraživački rad

PROČITAJTE JOŠ...