x

Milenko Sebić osvojio peto mesto u trostavu u Riju

Milenko Sebić osvojio peto mesto u trostavu u Riju Foto: SSS

Milenko Sebić je osvojio peto mesto u finalu takmičenja u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.


Sebić je juče, sa osmog mesta u kvalifikacijama u konkurenciiji 40 strelaca ušao u današnje finale.


Osvajač olimpijske bronze je posle prvih deset metaka finala (klečeći stav) bio na čelnoj poziciji. 


U narednih deset serija (ležeći stav) rivali su bili za nijnsu precizniji, naš strelac je pao na četvrto mesto. Međutim, razlike u rezultatima su bile vrlo male. Sebić je zaostajao samo 0,4 kruga za prvoplasiranim Henrikom Larsenom (Norveška). Četvorica najboljih u tom trenutku – Larsen, Privratski (Češka), Klausen (Norveška) i Sebić su se „spakovali“ u svega četiri deseta dela kruga. Ni petoplasirani Jan Lohbihler (Švajcarska) nije bilo daleko. Sve je i dalje bilo otvoreno pred gađanje iz poslednjeg, stojećeg stava.


Ispadanje počinje posle prvih deset hitaca iz stojećeg stava (ukupno 30.serija). Sebić je i u toj fazi zadržao čevrtu poziciju, međutim u narednih pet hitaca je izgubio dobar ritam, pao na peto mesto i zajedno sa Francuzom Brajanom Boduenom završio finale. Posle 35.hica, kada ispadaju petoplasirani i šestoplasirani, Sebić i Boduen su imali isti rezultat, pa su podelili petu poziciju. Zlato je osvojio Privratski, ispred Klausena.


Uz Sebića, danas su se nadmetale i tri naše reprezentativke puškom. Najuspešnija je bila Andrea Arsović, koja je u kvalifikacijama takmičenja MK puškom iz trostava pogodila 582 kruga i zauzela 14.mesto. Od osme pozicije i finala delila su je samo dva kruga. Teodora Vukojević je osvojila 21, a Sanja Vukašinović 25.mesto.


Srpski strelci su takmičenjima u trostavu završili učešće na SK u Riju. Učestvovalo je sedmoro naših takmičara, a zabeležena su četiri plasmana u finale. Zorana Arunović je osvojila zlato vazdušnim pištoljem, Sebić je bio peti u trostavu, šesta pozicije pripala je Teodori Vukojević (vazdušna puška), a Milutin Stefanović je bio osmi vazdušnom puškom.


Svetski kup se završava u ponedeljak, ali u preostala tri dana na programu su neolimpijske discipline, u kojima naši takmičari ne učestvuju.


MK puška trostav, muškarci, plasman: 1. Jirži Privratski (Češka), 2. Simon Klausen (Norveška), 3. Jon Herman Heg (Norveška)... 5. Milenko Sebić 


Finale – Meč za zlato: Privratski – Klausen 16:10. Prva faza: 1. Privratski 403,9, 2.Klausen 403,5, 3. Heg 402,7...5. Milenko Sebić i Brajan Boduen (Francuska) po 351,1...


MK puška, trostav, žene, kvalifikacije: 1. Dženi Stene (Norveška) 592... 14. Andrea Arsović 582... 21. Teodora Vukojević 577... 25. Sanja Vukašinović 576...


Datum: 15.04.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...