x

Rukometna groznica trese Šumadiju

Rukometna groznica trese Šumadiju Foto: SPD Radnički

Sjajni rezultati rukometnog kluba Radnički su ponovo vratili ovaj trofejni sport u žižu javnosti u šumadijskoj prestonici, što se vidi ne samo po poseti, već I po povećanom ineresovanju dece koja se pozitivno identifikuju sa idolima sa parketa.

Dolaskom Tonija Đerone na kormilo srpske reprezentacije, rukomet je ponovo iskočio u prvi plan, gde nakon učešća na turbulentnom prvenstvu Evrope, njegove izabranike očekuje odlučujući dvomeč za odlazak na svetsko prvenstvo sa protivnikom po meri, reprezentacijom Slovenije. Prvi susret je zakazan za 13. april u Sloveniji, dok će se revanš odigrati u Kragujevcu u subotu 16. aprila.

RK Radnički i grad Kragujevac, koji se više puta dokazao kao uspešan partner rukometnog saveza Srbije u organizaciji ovakvih duela, već uveliko trese rukometna euforija I očekuje se da u grotlu SBB hale Jezero naša reprezentacija izbori povoljan rezultat.

Kragujevac je počastvovan izborom rukometnog saveza Srbije da odlučujuću utakmicu za odlazak na SP odigra baš ovde. Rukomet u Kragujevcu je u uzlaznoj putanji, radi se nešto i gradi na zdravim osnovama već dugi niz godina. Smatram da je ovo samo prvi korak i da nas u budućnosti tek očekuju veliki mečevi kako klupskog tako i reprezentativnog rukometa u srcu Šumadije. Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje u rukometnom svetu u celom regionu i očekujem zaista spektakl i prolazak naše reprezentacije bez obzira na ishod prvog meča, najavio je rukometni događaj sezone, čelni čovek RK Radnički Stavro Raškocić.


Datum: 04.04.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...