x

Rukometaši Radničkog poraženi u polufinalu Kupa

Rukometaši Radničkog poraženi u polufinalu Kupa Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su nakon uzbudljive i neizvesne utakmice poraženi u polufinalu Kupa Srbije „Prof dr Branislav Pokrajac“ od višestrukog osvajača, novosadske Vojvodine rezultatom 23:21, poluvreme 12:12.

U svim ovogodišnjim susretima sa osmostrukum šampionom Srbije i višestrukim osvajačem Kupa, ekipom Vojvodine iz Novog Sada, rukometaši Radničkog su se uspešno nosili, a dva puta bili na korak do pobede. U ovaj susret su ušli čvrsto rešeni da trijumfuju i plasiraju se u finale Kupa. Novosađani su bolje startovali, obzirom da je Radnički početkom drugog minuta imao dva isključena igrača manje na terenu (2:0, 3.min). Održavali su Novosađani prednost, a u 8. minutu imaju i plus 3 (5:2). Pri rezultatu 7:4, Kragujevčani ulaze u seriju i brzopotezno dolaze do izjednačenja (7:7, 14.min). Nakon perioda izjednačene igre u ritmu gol za gol, nominalni domaćin dolazi ponovo do 2 gola prednosti (10:8, 19.min), no Radnički agresivnom odbranom i golgeterskom serijom pogotkom Utvića prvi put na meču dolazi do vođstva (11:12, 29.min). Golom iskusnog Pribaka u poslednjim sekundama, Vojvodina dolazi do izjednačenja i konačnih 12:12 na poluvremenu. 

Početak drugog dela igre je pripao igračima Vojvodine koji jedan period igre održavaju dva gola viška, sve do 40. minuta. U tim trenucima na gol Radničkog staje Dušan Petrović, koji skida udarac sa 7 metara, a potom i tri vezana šuta Novosađana i time daje vetar u leđa svojim saigračima, koji golovima Davidovića i Stanojeva prelaze u vođstvo (16:18, 45.min), a zatim i 17:19. Nastavio je čuvar mreže Radničkog da čini čuda, odbranivši još jedan sedmerac i par zicera, no par neiskorišćenih šuteva iz povoljnih prilika Kragujevčana ih je koštalo izjednačenja (20:20, 53.min). Vrativši se u meč, rukometaši Vojvodine su povratili sigurnost i samopouzdanje i do kraja susreta uz sve napore tima iz Kragujevca, rešavaju polufinalni duel u svoju korist krajnjim rezultatom 23:21 i time postaju prvi finalista našeg najmasovnijeg takmičenja.

Rukometaši Radničkog i stručni štab zaslužuju sve pohvale za maksimalnu angažovanost, ostavljeno srce na terenu kao i način na koji su reprezentovali klub i grad Kragujevac.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Nemanja Pribak i Luka Rogan sa po 6 pogodaka, dok se kod Radničkog istakao Stefan Stanojev sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Nemanja Pribak (Vojvodina)

RK Vojvodina – RK Radnički: 23:21 (12:12)

Leskovac: SRC “Dubočica”. Gledalaca: 500
Sudije: Goran Kovač, Srđan Milosavljević
Sedmerci: Vojvodina 13 (10), Radnički 3 (3)
Isključenja: Vojvodina 8 min, Radnički 12 min

Vojvodina: Šijan, Kurteš, Milić, Pribak 6, Ocvirk 1, Verkić, Žmavc, Milenković 2, Rađenović 2, Ratković, Tomić 1, Nikolić 5, Rogan 6, Kljajić, Bunjevčević, Bedoui.

Radnički: Prodanović 2, Davidović 3, Mutavdžić, Dobrosavljević, Kasalović, D. Petrović 1 (8 odbrana, 2 sedmerca), Barudžić 3, Knežević 1, Utvić 4, Đerić, Stanojev 8, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Ivanović, Zlatanović (5 odbrana).

Radnički se od narednog vikenda vraća plej of obavezama, gde će u okviru 8. kola gostovati u Aranđelovcu ekipi Šamota.


Datum: 01.04.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...