x

Bokseri sa EP donose tri bronze

Bokseri sa EP donose tri bronze Foto: BSS

Srpski boks nastavlja sa uspesima. Doar rad i ulaganje u sve uzrasne kategorije od strane Bokserskog saveza Srbije nastavlja da se isplaćuje. Osvojene su nove medalje, ovaj put na Evropskom prvenstvu za mlade seniore (U 22) u Poreču. Bronze su na grudima Almira Memića, Omera Ametovića i Aleksandre Rapaić.


Posle sjajnih mečeva u četvrtfinalu naši reprezentativci u polufinalu nisu uspeli da pobede svoje rivale i ostvare plasman plasman u borbu za zlato. Omer Ametović je   posle fenomenalne pobede na prvakom Evrope, Mađarom Atilom, povredio ruku. Ipak nije želeo da preda meč, borio se protiv mnogo višeg levorukog Kasale iz Gruzije i izgubio na poene. Saška Rapaić je dobro počela meč protiv Poljakinje, ali iskusnija rivalka bila je bolja odlukama sudija u sve tri runde.


Memić je u poslednjem meču imao veliku podršku sa tribina, kako od naših tako i od trenera i takmičara iz Slovenije i Hrvatske. Bio je ubedljiv naš momak iz Prijepolja u prvoj rundi. U drugoj previše hteo, puno je promašivao rivala Mofida i sudije su drugu rundu dale prednost Bugarinu, što je izazvalo zvižduke je sa tribina. Treću rundu Memić nije bio ubedljiv kao u kvalifikacijama i četvrtfinalu.


Memić, Ametović i Rapajićka imaće dva dana odmora a 23 marta ih očekuje ceremonija dodele medalja. Selektor Milan Piperski istekao je da da je vrlo zadovoljan ukupnim izdanjem naših takmičara, koji su prosečno dve godine mlađi od svojih rivala. Ametović ima samo 19 godina, Memić 20 a Aleksandra 21.


- Imao sam veliku želju da pobedim ali nekad ne odlučuješ samo ti. Sada posle prespavane noći kad pogledam sve moje mečeve u Poreču mogu reći da sam zadovoljan zaista. Pobedio sam Ukrajinca i Poljaka uz poraz od Bugarina. Ostaje žal jer sam u poslednjem meču puno srljao i brzao u drugoj rundi. Siguran sam da sam samo malo pametnije ušao u tu rundu da bi i nju pobedio a samim tim plasirao se u finale - istakao je Memić.


Omer Ametović kaže da je ljut na sebe jer zna da može bolje.


- Nisam bio onaj ratoborni u ringu kakav me znate svi. Bolela me je ruka a imao sam i hematom na glavi od meča četvrtfinala. Rival je bio raspoloženiji a ja sam tek u trećoj rundi krenuo bolje ali bilo je kasno za preokret. Jedva čekam i tu bronzu na grudima. Nastavljam dalje jako, sve je lakše kada imate pomoć Bokserskog saveza Srbije i države i sjajne uslove svakog meseca za vrhunski rad - poručio je Ametović.


Idemo dalje srpski boks nestaje kao brza lokomotiva. Već od 29. marta do 2. aprila na redu je tradicionalni Beogradski pobednik Memorijal Branko Pešić, gde ćemo imati 17 seniorskih reprezentacija u borbi za medalje.


Datum: 22.03.2022. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...