x

SPD Radnički sklopio sporazum sa medicinskom školom Sestre Ninković

SPD Radnički sklopio sporazum sa medicinskom školom Sestre Ninković Foto: SPD Radnički

Pored sjajnih sportskih rezultata koje postižu sportisti iz porodice klubova, SPD Radnički godinama unazad iskazuje i visok stepen društvene odgovornosti i angažovanja u raznim aspektima društva, a jedan od glavnih vidova je ustupanje na korišćenje brojnim organizacijama, školama i društvima usluga velelepnog zdanja SC Iskra.

Povod današnje konferencije za štampu u kongresnoj sali Iskre je bio potpisivanje ugovora o poslovno tehničkoj saradnji između SPD Radnički i medicinske škole sa domom za učenike „Sestre Ninković“.

Sa Iskrom imamo dugogodišnju saradnju i ovaj sporazum je prilika za učenike naše škole da ostvare kontakt sa decom sa posebnim potrebama, a ujedno je to i jedan vid prakse za naše đake da bi razvili osećaj empatije, što je jedan od glavnih preduslova za medicinske radnike. Ono što me posebno raduje je to što je veliki broj učenika pokazao interesovanje za ovaj vid saradnje, izneo je pozitivne strane potpisanog sporazuma Vladimir Jakšić, direktor medicinske škole „Sestre Ninković“.

Medicinska škola sa domom učenika ima dugogodišnju tradiciju u uspešnoj pripremi kadrova za rad u zdravstvu. Osnovana je davne 1947.godine i iz godine u godinu sve je veći broj zainteresovane dece za upis u školu.

U cilju otvaranja ovog objekta građanima Kragujevca, koji je prvenstveno namenjen osobama sa invaliditetom, a poznata je činjenica da je njima potrebna kvalitetna medicinska nega, a to bi najkvalitetnije moglo da obavlja osoblje medicinske škole, koja nam je inače u komšiluku. Korist je obostrana, a mi ćemo sa naše strane da im omogućimo sve potencijale koje poseduje Iskra, kao što je odlično opremljena teretana, kongresna sala za razne vidove edukacije, kao i smeštajni kapacitet od 20 ležaja kao i sobe za rehabilitaciju. Sve naše usluge su potpuno besplatne, uz strogo pridržavanje kućnog reda u cilju maksimalne iskorišćenosti , istakao je značaj saradnje sa medicinskom školom direktor SPD Radnički Bratislav Uraković, a onda se nadovezao :

Mi imamo veliku potrebu za konstatnim prisustvom medicinskih radnika i to će predstavljati odličan spoj. Osobama sa invaliditetom je potrebna kvalitetna medicinska nega, tako da će svi biti zadovoljni, naši korisnici a i učenici medicinske škole koji će maksimalno koristiti široku paletu usluga koje pružamo. Mi radimo stalne kampanje u cilju maksimalne iskorišćenosti Iskre, koju u potpunosti ne malim sredstvima finansira grad Kragujevac i pozivamo i druge škole i organizacije da nam se pridruže, zaključio je Uraković.

Datum: 17.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...