x

Poraz rukometašica Radničkog na gostovanju u Jagodini

Poraz rukometašica Radničkog na gostovanju u Jagodini Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u utakmici 16. kola Arkus lige poražene na gostovanju višestrukom šampionu, ekipi Jagodine rezultatom 28:21, poluvreme 19:12. Nakon ovog poraza i nepotpunog kola, Kragujevčanke se nalaze na deobi petog mesta sa osvojenih 17 bodova.

Favorizovani domaćin, višestruki šampion ekipa Jagodine je bolje otvorila meč iskoristivši startne greške gošći i u petom minutu na semaforu je stajao rezultat 3:0. Nakon direktnog crvenog kartona koji je zaradila crnogorska internacionalka Anđela Nišavić, prenule su se igračice Radničkog i sa dva pogotka Helene Inđić smanjile na 3:2, no domaćin velikom serijom dolazi do velikog vođstva 7:2 u 11. minutu. U tim momentima Jagodinke su igrale maksimalno agresivno u odbrani, na ivici isključenja, znale su odakle im preti najveća opasnost, odigravši sjajno u defanzivi na najboljeg strelca lige Teodoru Veličković koja se prvi put upisala u strelce u 14. minutu pri rezultatu 9:3. Jagodina je nastavila u ubitačnom ritmu i u 20. minutu beležimo maksimalnih 8 golova prednosti (12:4), koju su uz manje varijacije zadržale sve do rezultata 16:8 u 25. minutu. Rukometašice Radničkog su u poslednjih 5 minuta uspele da zaustave nalete domaćina, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 19:12.

Oslabljene Kragujevčanke sa dve rekovalescentkinje u timu su u drugi deo igre ušle rešene da ne dozvole šampionkama da odu na dvocifrenu prednost. Jagodina ponovo dolazi do velikih 8 prednosti, no profunkcionisala je odbrana Radničkog i malo po malo vođstvo domaćih igračica je počelo da se topi. U 42. minutu rezultat je bio 21:16, što je ulivalo nadu gošćama da se približe renomiranom protivniku. Sa dva pogotka Veličkovićeve rezultat je u 45. minutu glasio 22:18 uz samo 3 primljena gola za 15 minuta igre u drugom poluvremenu, no tad je ispuštena šansa da se rezultatski primaknu. Nakon dobre odbrane, grešku u kontranapadu su Jagodinke iskusno iskoristile i serijom 4:0 ponovo došle do 8 golova viška na svom kontu (26:18, 52. min). Iskustvo domaćih rukometašica, duža klupa sa nekoliko internacionalki u sastavu je čini se bila presudna u ovom duelu. Do kraja meča se vodila izjednačena borba i uz poslednji zvuk sirene na semaforu je stajalo konačnih 28:21.

U redovima Jagodine najefikasnija je bila Aneta Adžić sa 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković sa 12 i Helena Inđić sa 4 postignuta gola.

Igrač utakmice: Katarina Radović (Jagodina)

ŽORK Jagodina – RK Radnički: 28:21 (19:12)

Jagodina: SC “Jassa”. Gledalaca: 400
Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić 
Sedmerci: Jagodina 4 (3), Radnički 5 (5)
Isključenja: Jagodina 10 min, Radnički 12 min

Jagodina: Adžić 6, Ćorović 3, Majkić 4, Pejović, Sukur, Nišavić 1, Gugač, Radović 4, Lovrić 4, Petkovska, Janjić 1, Bojičić 4, Kadović, Stojanović, Gojković, Mitrović 1.

Radnički: J. Pojužina, Veličković 12, Bjelak 1, Đorđević, Andrić, Blagojević, Stoiljković 1, Mikić 1, K. Petrović 1, Ž. Pojužina, T. Petrović, Inđić 4, Petković (11 odbrana), Ranković, Todorović 1.

Narednog vikenda u okviru 17. kola Arkus lige, Radnički će ugostiti ekipu Železničara iz Inđije.

Datum: 13.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...