x

Level Up apsolutni pobjednik Prve crnogorske lige

Level Up apsolutni pobjednik Prve crnogorske lige Foto: SESCG

Prva crnogorska liga u igricama Counter Strike (CS:GO) i Dota2 završena je tokom proteklog vikenda lan turnirom u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG).

Ekipa “Level Up” apsolutni je pobjednik PCL, čime je stekla pravo da predstavlja Crnu Goru u regionalnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na Baliju sa ukupnim nagradnim fondom od pola miliona dolara.

“Level Up” (Srbija) je na tron stigao pobjedom nad Selected u Doti 2 dok je u CS:GO trijumfovao nad timom “Perspektiva”.

Trećeplasirani timovi u obje igrice su ekipe “Team Reapers” i “Vog”.

Takmičari su snage odmjeravali u igraonici PC Gamer pod nadzorom sudije Vladimira Roganovića.

CS:GO mečeve prvog dana turnira komentarisali su Igor Mitrović i Radovan Vojinović. Dotu 2 su u nedjelju komentarisali Pavle Šturanović, Vladimir Roganović i Adis Canović.

Prema ocjeni sudija, teže je igrati u lan okruženju kada je turnir uživo i kada ekipe ne igraju u svom prostoru i na svojoj opremi. 

"Završnica je protekla u fer-plej atmosferi i zdravom sportskom duhu. Najveće iznenađenje lige je bilo što je američka ekipa SnakesDen u prvom polufinalnom meču u CS:GO izgubila skorom od 16:2, ali Level Up je ekipa koja je početka bila favorit i njihov trijumf je očekivan”, saopštio je predsjednika Saveza Filip Šoć.

Liga je trajala tri mjeseca i kroz kvalifikacije je učestvovalo više od 40 različitih timova, a u samoj ligi u obje igrice 16 najboljih. Po četiri prvoplasirana tima su izborila učešće na završni turnir. Nagradni fond je bio 1000, odnosno 2000 eura.

Datum: 08.03.2022. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...