x

Vaštag, Bukvić, Živković i Svirčević šampioni

Vaštag, Bukvić, Živković i Svirčević šampioni

Denis Vaštag (Vojvodina), Zoran Žuvković (Ciklomanija, Krgaujevac), Miloš Bukvić (Elit, Novi Sad) i Dragan Svirčević (Vojvodina) osvojili su šampionske titule za ametere i masterse na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu u Novom Sadu u organizaciji kluba Elit i suorganizaciji Biciklistikog saveza Srbije.

U uvodnoj trci vozili su poletarci (ispod 13 godina) za titule i pobedili su Nora Ladišić (Elit) i Ognjen Đurašković (Jednota, Šid). Trke su se bodovale i za "Dunavski kup" najveće takmičenje amatera i rekreativaca u regionu i apsolutni pobednik je Zoran Živković, koji se tako okitio sa tri prva mesta jer je bio najbolji i bodovanju za masterse - apsolutno i masterse preko 40 godina.

- Učestvovalo je pedesetak takmičara iz Srbije i Hrvatske i ovaj odziv je najvaio lepu 22. sezonu "Dunavskog kupa" - rekao je Tibor Tarjan direktor ovog takmičenja koje uživa ogroman ugled u regionu.- Sledeća trka je 23. marta takođe na stazi u parku kod Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Plasmani- ispod 13 godina, devojčice (3,2 km): 1. Nora Ladišić, 2. Teodora Barcal (obe Elit, Novi Sad).

Dečaci (3,2 km): 1.Ognjen Đurašković (Jednota, Šid) 2. Kristijan Važonji, 2. Viktor Barcal (obojica Elit).

Amateri (19,2 km): 1. Denis Vaštag (Vojvodina, Novi Sad), 2. Sava Vujičić, 3. Milan Radaković (obojica Velo, Novi Sad).

Mastersi - apsolutno (19,2 km): 1.Zoran Živković (Ciklomanija, Kragujevac), 2. Miloš Bukvić, 3. Duško Beara ( obojica Elit, Novi Sad).

Mastersi 30 godina i stariji: 1. Miloš Bukvić (Elit), 2. Željko Ćumura (Jednota, Šid), 3. Robert Senti (Elit).

Masteri 40 godina i satriji: 1. Zoran Živković (Ciklomanija) 2. Duško Beara (Elite), 3. Dragoslav Simić (Partizan).

Mastersi 50 godina i stariji : 1. Dragan Svirčević (Vojvodina), 2. Radomir Mimović (Fanatik, Novi Sad) 3. Milan Mećanin (Elit).

U 1. trci za "Dunavski kup" redosled je: 1. Zoran Živković (Ciklomanija), 2. Miloš Bukvić, 3. Duško Beara (obojica Elit)Datum: 19.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...