x

Pripeme punom parom u Kragujevcu i Baru pred Svetski kup

Pripeme punom parom u Kragujevcu i Baru pred Svetski kup

Prireme strelaca za prvi ovogodišnji Svetski kup u Fort Beningu (SAD) od 26. marta do 4. aprila, teku po planu. Jedna grupa je u Kragujevcu na novom zatvorenom strelištu za MK oružje družine "Čika Mata", dok je ženska reprezentacija pištoljem otputovala u Bar gde će raditi sa Žaljkom Todorovićem, svetski poznatim trenerom za ovu disciplinu.

- Pripreme teku odlično, treniramo dva puta dnevno MK i vazdušnim oružjem. Uslovi su izvanredni, hvala  domaćinima, sportskim prijateljima iz "Čika Mate" na gostoprimstvu - kaže reprezentativni trener - koordinator za pušku Dragan Donević kome u stručnom štabu asistira i lični trener Ivane Maksimović, Mira Maksimović.- Na pripremama su strelci puškom Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Milenko Sebić, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović kao i dva takmičara pištoljem Damir Mikec i Dimitrije Grgić. U Kragujevcu ostajemo do nedelje, a u utorak 25. marta odlazimo za  Fort Bening.

Jelena Arunović, trener - koordinator za pištolj u Baru je sa Zoranom Arunović, Bobanom Veličković i Jasnom Šekarić. Put Jadrana krenule su odmah posle Šampionata Srbije prošlog vikenda u Ivanjici na kome je Zorana Arunović osvojila šestu uzastopnu titlu vazdušnim pištoljem!

- Ovde su odlični uslovi, od strelišta, preko smeštaja pa do ljubaznih domaćina. Željko Todorović je osmislio i napravio sjajan prostor, predivno strelište i verujem da ćemo i u buduće dolaziti u Bar - kaže Jelena Arunović.- Dobro se radi obzirom na to da je tek početak sezone MK oružjem. Devojke se polako privikavaju na drugu disciplinu, ali vodimo računa da očuvamo formu i  vazdušnim pištoljem. Imamo dva treninga dnevno, i to je režim koji nas očekuje u većem delu priprema za Prvenstvo sveta u septembru  u Granadi. Pozvane smo da učestvujemo za vikend u Kupu Crne Gore i sa zadovoljstvom smo prihvatile, biće to dobra prilika da vidimo šta smo uradile. Zahvaljujemo se  Ministarstvu omladine i sporta koji pomaže celokupni program Streljačkog saveza Srbije kao i Olimpijskom komitetu Srbije koji je uvek uz olimpijce. Bez ove izuzetne podrške kao i logističke i druge pomoći kancelarije SS Srbije, ne bi bilo ni naših vrhunskih rezultata.

U ekipi za Fort Bening su - puška, seniori: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić ("Čika Mata") i Milenko Sebić ("Akademija Maksimović").

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović ("Akademija Maksimović") i Katarina Biserčić (Niš - na posle diplomskom usavršavanju u Kentakiju, SAD).
Pištolj - seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović").

Seniorke: Bobana Veličković (Bor 030), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda).
Prošle godine na Svetskom kupu u Fort Benigu srpski strelci su osvojili pet medalja (dva zlata, srebro i dve bronze) i Srbija je po broju trofeja bila odmah iza Kine čiji su se strelci okitili sa sedam trofeja (2 - 4 - 1).
Dva zlatna odličja su osvojili Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), jednu srebrnu Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronzane Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj).Datum: 22.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...