Pripeme punom parom u Kragujevcu i Baru pred Svetski kup


Prireme strelaca za prvi ovogodišnji Svetski kup u Fort Beningu (SAD) od 26. marta do 4. aprila, teku po planu. Jedna grupa je u Kragujevcu na novom zatvorenom strelištu za MK oružje družine "Čika Mata", dok je ženska reprezentacija pištoljem otputovala u Bar gde će raditi sa Žaljkom Todorovićem, svetski poznatim trenerom za ovu disciplinu.

- Pripreme teku odlično, treniramo dva puta dnevno MK i vazdušnim oružjem. Uslovi su izvanredni, hvala  domaćinima, sportskim prijateljima iz "Čika Mate" na gostoprimstvu - kaže reprezentativni trener - koordinator za pušku Dragan Donević kome u stručnom štabu asistira i lični trener Ivane Maksimović, Mira Maksimović.- Na pripremama su strelci puškom Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Milenko Sebić, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović kao i dva takmičara pištoljem Damir Mikec i Dimitrije Grgić. U Kragujevcu ostajemo do nedelje, a u utorak 25. marta odlazimo za  Fort Bening.

Jelena Arunović, trener - koordinator za pištolj u Baru je sa Zoranom Arunović, Bobanom Veličković i Jasnom Šekarić. Put Jadrana krenule su odmah posle Šampionata Srbije prošlog vikenda u Ivanjici na kome je Zorana Arunović osvojila šestu uzastopnu titlu vazdušnim pištoljem!

- Ovde su odlični uslovi, od strelišta, preko smeštaja pa do ljubaznih domaćina. Željko Todorović je osmislio i napravio sjajan prostor, predivno strelište i verujem da ćemo i u buduće dolaziti u Bar - kaže Jelena Arunović.- Dobro se radi obzirom na to da je tek početak sezone MK oružjem. Devojke se polako privikavaju na drugu disciplinu, ali vodimo računa da očuvamo formu i  vazdušnim pištoljem. Imamo dva treninga dnevno, i to je režim koji nas očekuje u većem delu priprema za Prvenstvo sveta u septembru  u Granadi. Pozvane smo da učestvujemo za vikend u Kupu Crne Gore i sa zadovoljstvom smo prihvatile, biće to dobra prilika da vidimo šta smo uradile. Zahvaljujemo se  Ministarstvu omladine i sporta koji pomaže celokupni program Streljačkog saveza Srbije kao i Olimpijskom komitetu Srbije koji je uvek uz olimpijce. Bez ove izuzetne podrške kao i logističke i druge pomoći kancelarije SS Srbije, ne bi bilo ni naših vrhunskih rezultata.

U ekipi za Fort Bening su - puška, seniori: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić ("Čika Mata") i Milenko Sebić ("Akademija Maksimović").

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović ("Akademija Maksimović") i Katarina Biserčić (Niš - na posle diplomskom usavršavanju u Kentakiju, SAD).
Pištolj - seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović").

Seniorke: Bobana Veličković (Bor 030), Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda).
Prošle godine na Svetskom kupu u Fort Benigu srpski strelci su osvojili pet medalja (dva zlata, srebro i dve bronze) i Srbija je po broju trofeja bila odmah iza Kine čiji su se strelci okitili sa sedam trofeja (2 - 4 - 1).
Dva zlatna odličja su osvojili Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), jednu srebrnu Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronzane Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj).Datum: 22.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...