x

Dorćolci lako do pobede nad Kragujevčanima

Dorćolci lako do pobede nad Kragujevčanima Foto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog su poraženi u utakmici 20. kola KLS-a od ekipe Dynamica rezultatom 82:62 (19:20, 18:18, 25:11, 20:13).

Crveni su odlično počeli meč. Tokom prve četvrtine je viđena dobra igra izabranika trenera Vukotića. Vodio je Radnički u dva navrata sa 5 poena, ali su domaći uvek imali spreman odgovor i vraćali se u utakmicu. Druga četvrtina je donela izjednačenu igru oba tima. Dynamic je odlično odigrao prvu polovinu tog perioda dok se Radnički bolje snašao u završnici i na poluvreme otišao sa minimalnom prednošću.

Može li se osvojiti Dorćol?

Sve do 25. minuta utakmice postojala je nada da Kragujevčani mogu do pobede. Međutim, od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna ekipa. Dorćolci su preuzeli kontrolu nad mečom i do isteka trećeg perioda poveli sa +13 (62:49). Kako su završili treću, tako su nastavili i u četvrtoj četvrtini (važi za obe ekipe). Domaći kontrolišu igru na oba kraja terena, a Radnički neuspešno pokušava da pronađe svoj ritam. Na kraju, ubedljiva pobeda Dynamica i višak od 20 poena na isteku 40. minuta.

Mihailo Bošković sa 19 poena i 7 skokova i Ilija Milijašević sa 16 poena su bili najbolji u domaćoj ekipi. Raško Katić je sa 21 poenom i 5 skokova bio najbolji pojedinac u kragujevačkom sastavu. 

Narednu prvenstvenu utakmicu, Radnički igra 26. februara u svojoj SBB Hali Jezero protiv ekipe Tamiša u kojoj će sve sem pobede biti ravno katastrofi.

Datum: 14.02.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...