x

Strelci iz pet zemalja ciljaju medalje na Vojvodina kupu

Strelci iz pet zemalja ciljaju medalje na Vojvodina kupu Foto: SSS

Streljačka družina Novi Sad 1790 će u subotu i nedelju organizovati „Vojvodina kup“, sada već tradicionalni međunarodni turnir, koji će ove godine biti održan peti put.


Na vatrenu liniju će izaći najbolji srpski strelci, predvođeni olimpijcima i ostalim kandidatima za mesto u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje će u martu biti priređeno u Finskoj.  Posle Vojvodina kupa stručni štab nacionalnog tima će odrediti i sastav za EP.


Za naše strelce će Vojvodina kup biti važan test, a sem njih za trofeje će se boriti i predstavnici Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske. Prijavljeno je više od 100 strelaca.


U subotu će biti održana nadmetanja miks timova pištoljem i pojedinačna takmičenja puškom. Strelci pištoljem će se za pojedinačne medalje boriti u nedelju, kada će biti i održano takmičenje mešovitih parova puškom.


U finalima će se rezultati računati na krugove, a ne na poene. Streljački savez Srbije nastoji da se što pre prilagodi i u svoja takmičenja uvede nova pravila, koja se na turnirima Svetske federacije, primenjuju od 1.januara, kao što je radio i prilikom izmena prethodnih godina. Međutim, u Novom Sadu će se koristiti stara pravila kako zbog toga što postoji mogućnost da dođe do revizije novouvedenih pravila, tako i zbog tehničkih razloga.


Satnica finala


Subota – 10.45: Mečevi za medalje, miks pištolj; 16.00: puška, muškarci; 17.00: puška žene.


Nedelja – 11.45: Mečevi za medalje, miks puška; 15.30: pištolj, muškarci, 16.30: pištolj, žene.


Datum: 12.02.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...