x

Smiljanić osvojio

Smiljanić osvojio

Nemanja Smiljanić, srpski strelac na glinene golubove - trap, bronzani sa EŠ za juniore prošle godine, pobedio je na "Velikoj nagradi Kipra" U Nikoziji u konkurenciji 28 omladinaca iz Rusije, Finske, Kipra, Francuske, Grčke, Bugarske i Mađarske.

Smiljanić je pogodio 115 golubova (po serijama 22, 22, 22, 25, 24). Drugo mesto sa 112 golubova pripalo je ruskom strelcu Nikiti Egorovu, a treće sa 111 golubova takođe ruskom reprezentativcu Viktoru Veretinu.

- Zadovoljan sam i pobedom i rezultatom, obzirom da je ovo tek početak sezone - reko je Smiljanić, član Grofa iz Kališta kod Požarevca.- Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije, koji me je uvrstio u "Razvojni program", na pomoći da sprovedem pripreme i da učestvujem na ovom takmičenju kao i na ukupnoj podršci mom programu u 2014. i Streljačkom savezu za leteće mete Srbije koji mnogo ulaže u mlade strelce.

Prošle godine Nemanja Smiljanć je osvojio bronzu na EŠ za juniore u Sulu. Bronza je pripala i omladinskoj reprezentaciji Srbije (Smiljanić, Egelja i Vasiljević). Bile su prve evropske medalje srpskog streljaštva na glinene golubove u istoriji. Na dva juniorska Svetska kupa 2013. Smiljanić je pobedio - u Sulu i Porpetu. U Porpetu je i reprezentacija Srbije bila prva. Na Mediteranskim igrama prošle godine  Smiljanić je bio 19. u seniorskoj konkurenciji, dok je na juniorskom SP zauzio 17. mesto


Datum: 25.03.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...