x

Kadirov podržao boksersku saradnju

Kadirov podržao boksersku saradnju Foto: BSS

Boks ujedinjuje, plemenita veština poziva na viteštvo, gradi karakter, uči poštovanju, toleranciji i hrabrosti. Jednostavno, boks stvara patriote. Delegacija srpskog boksa na čelu sa predsednikom BSS Nenadom Borovčaninom u pratnji Željka Mrdakovića potpredsednika Vojvođanskog i Nedeljka Mandića predsednika Šumadijskog regiona boksa bila je gost lidera Čečenske Republike Ramzana Ahmatoviča Kadirova koja se nalazi u sastavu Ruske Federacije.


Lider Čečena bio je domaćin u pregovorima oko saradnje srpskog i čečenskog boksa i podržao je dogovor o saradnji, izdvojio je vreme da se upozna sa radom i organizacijom i istakao da podržava svaki vid zajedničkog delovanja. Srpska delegacija naišla je na veliko i bratsko gostoprimstvo od strane domaćina i njihovog prvog čoveka države.


Kadirov se veoma obradovao saradnji između bokserskih snaga Srbije i Čečenije. Nekoliko njihovih boksera i dva trenera doći će sa reprezentacijom Rusije na pripreme za Beogradski pobednik 2022, gde će trenirati zajedno sa našim bokserima, a njihovi treneri održaće veliki seminar škole boksa za naše trenere. Istakao je da lično želi da bude pokrovitelj narednih priprema reprezentacija Srbije i Rusije u gradu Groznom” – objašnjava prvi čovek srpskog boksa Nenad Borovčanin.


Tokom posete srpskih boks zvaničnika Groznom predsednik Kadirov je izrazio spremnost i želju za unapređenje saradnje u narednom periodu i zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na politici sloge i mira među ljudima, bez obzira na veroispovest i pozvao sve pripadnike muslimanske veroispovesti u Srbiji da podrže takvu politiku i da zajedno sa Vučićem jačaju Srbiju.


Prvi čovek Čečena preneo je tople pozdrave našem predsedniku i izjavio da je njegov čečenski narod stoprocentno uz Srbiju, kao što je i cela Rusija sa predsednikom Vladimirom Putinom uz Srbiju i njenog predsednika Vučića. Istakao je da namerava dalje da razvija odnose između Srbije i subjekta Rusije-Čečenije, a sve u korist Srbije i njihove otadžbine Rusije” - istakao je Borovčanin.


Čečenija u svojim redovima ima jednog od trenutno najboljih planetarnih boksera koji je iznikao i stasao iz njihove škole boksa, a reč je o svetskom šampionu Arturu Beterbijevu. Srpska boks delegacija posetila je i bokserski centar AHMAT u Groznom, kao i turnir za mlađe uzraste gde su sklopili dogovore o zajedničkim kampovima bokserskih klubova obe republike.


Datum: 24.01.2022. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...