x

Orlovi kreću put Segedina na EHF EURO 2022

Orlovi kreću put Segedina na EHF EURO 2022 Foto:RSS

Rukometaši Srbije kreću put Segedina na Evropsko prvenstvo nakon dvonedeljnih priprema u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Porast broja zaraženih virusom kovid-19 nije zaobišao selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo, pa se i reprezentacija Srbije suočila sa problemima vezanim za korona virus.


Šest članova rukometne reprezentacije Srbije pozitivno na virus Covid-19


Evropska rukometna federacija suočena  sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura usled datih okolnosti. U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na 5 dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.


Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022 održaće se u periodu od 13. do 30. januara 2022. godine, u Mađarskoj i Slovačkoj, u organizaciji Rukometnog saveza Mađarske i Rukometnog saveza Slovačke,  a pod pokroviteljstvom Evropske rukometne federacija (EHF).


Selektor Srbije, Toni Đerona, saopštio je spisak rukometaša koji kreću u Segedin, gde će naša selekcija u okviru grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.


Na spisku se nalaze Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.


Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na poslednjem PCR testiranju, pa će nakon lekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin. Očekuje se i ishod testiranja i lekarskih pregleda Vanje Ilića pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine.


Kapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.


Raspored utakmica naše reprezentacije u okviru grupe C u Segedinu je sledeći:


-13. januar u 18:00 časova: SRBIJA – UKRAJINA

-15. januar u 20:30 časova: HRVATSKA – SRBIJA

-17. januar u 20:30 časova: FRANCUSKA – SRBIJA (Izvor: RSS)


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022


Datum: 11.01.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...