x

U Rio preko EP

U Rio preko EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće  kvalifikacionu utakmicu za EURO 2014, trećeg kola, grupe V, sa reprezentacijom Švedske u Kragujevcu, od 20 sati u SC Mladost "Jezero". Tim povodom organizovana je konferencija za medije u Skupštini grada u Kragujevcu, a  govorili su selektori dve reprezentacije Tomas Sivertson i Saša Bošković, kao i reprezentativke obe selekcije.

"U Srbiji smo dva dana i imamo odlične uslove za pripremu, a poznajući srpsku reprezentaciju iz predhodnih takmičenja kao dobrog rivala naša očekivanja od sutrašnje utakmice su velika", rekao je Tomas Sivertson, selektor Švedske reprezentacije.

"Sve smo svesniji onoga što nas očekuje u naredne dve utakmice. Posle poraza sa Slovenijom sa svakom utakmicom mi moramo da idemo na pobedu. Nama je cilj Olimpijada u Riju, a da bi otišli na Olimpijske igre moramo dobro da odigramo EP u Hrvatskoj i Mađarskoj, što znači da moramo da se kvalifikujemo i da iz ove dve utakmice izađemo kao pobednici. Bez obzira na to što reprezentacija Švedske nije učestvovala na Svetskom prvenstvu u decembru, ona ima jako dobre igrače i sutra nas očekuje jako nezgodna utakmica", ističe Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, i dodaje "Imajući u vidu da imaju novog trenera i da ta promena sa sobom nosi bolju igru očekujem da neće biti ni malo lako, ali isto tako i mi imamo sjajne devojke, a uz podršku publike ja se nadam da ćemo pobediti."

"Želja nam je da osvojimo sva četiri boda u dve utakmice, ali znamo da će biti izuzetno teško. Srbija je svetski vicešampion, to sve govori. Najveća opasnost preti nam od Andree Lekić. To je igrač koji može uraditi mnoge stvari, opasne u svakom trenutku. Nećemo se uplašiti publike. Navikli smo već na takvu atmosferu, zbog toga se rukomet i igra", rekla je Bela Gulden, rukometašica  Švedske reprezentacije.

Najbolja rukometašica sveta u 2013. godini i kapiten reprezentacije Srbije, Andrea Lekić smatra da su švedske igračice u jako dobroj formi i da naše devojke očekuje teška utakmica.
"I Šveđankama i nama, imperativ je pobeda i u ovom duelu odlučiće dve-tri lopte. Mali problem za sticanje reprezentativne forme može biti to što nismo imale veće okupljanje u prethodna tri meseca, ali s obzirom na poraz u Sloveniji sada nemamo prava na to", kaže zvanično najbolja rukometašica sveta, Andrea Lekić.


Datum: 27.03.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...