x

Mozzart ekskluzivni beting partner Rukometnog saveza Srbije

Mozzart ekskluzivni beting partner Rukometnog saveza Srbije Foto: RSS

Milena Delić, predsednica RSS: Cilj je da se vratimo na put uspeha i da u naredne četiri godine ostvarimo velike rezultate.

Nova era srpskog rukometa krenula je sa uspesima podmlađenih timova pod vođstvom trenera stranaca. Rukometašice koje predvodi Slovenac Ivan Bregar šarmirale su javnost nizom velikih pobeda na Svetskom prvenstvu (12. mesto), a „orlovi“ sa Špancem Tonijem Đeronom već duže vreme daju signal da su spremni za povratak na postolje. Uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, gde ih očekuju borbe u „grupi smrti“ sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom, „orlovi“ su dobili jak vetar u leđa. Porodici prijatelja Rukometnog saveza Srbije priključio se Mozzart, a ovaj tandem će se u naredne četiri godine udruženim snagama boriti za popularizaciju rukometa.

„Ponosni smo i srećni što je jedna ovako uspešna kompanija prepoznala nas kao partnere, cilj je da se vratimo na put uspeha i da u naredne četiri godine ostvarimo velike rezultate“, istakla je Milena Delić, predsednica RSS.

Ova domaća kompanija je prethodnih godina postala pravi generator srpskog sporta, jer kontinuirano pruža podršku malim i velikim klubovima, savezima, ulaže u infrastrukturu, a otvara i besplatne škole sporta širom zemlje. 

Jedna od njih je u Aranđelovcu, gde više od 100 mališana ima priliku da pravi prve rukometne korake bez plaćanja članarine, u šta se letos uverio i selektor Toni Đerona. Šef stručnog štaba i kapiten Nemanja Ilić takođe su bili na potpisivanju ugovora u centrali Mozzarta, a pozdravili su inicijativu da se mladim nadama omogući da treniraju potpuno besplatno.

„Kampanja je sjajna, uveren sam da će ovi klinci jednog dana konkurisati za mlađe selekcije“, rekao je Ilić.

Slobodan Prodanović, generalni direktor kompanije Mozzart, izrazio je nadu da će ovo partnerstvo pomoći Rukometnom savezu u ostvarivanju svih ambicija: 

“Na nedavnom Svetskom prvenstvu smo videli koliki potencijal imaju naše rukometašice, a i “orlovi” su na sjajnom putu i želimo im mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Interesovanje za rukomet nikada ne jenjava, što se lepo vidi i na primeru naše Besplatne škole u Aranđelovcu, u kojoj već mesecima trenira više od 100 dečaka i devojčica. Sve to pokazuje koliko je ova igra popularna među decom i treba da iskoristimo ovaj momenat i zajedničkim snagama da radimo na poboljšanju uslova za bavljenje ovim sportom”.

Datum: 29.12.2021. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...