x

Strelci dobijaju novi krov nad glavom u 2022. godini

Strelci dobijaju novi krov nad glavom u 2022. godini Foto: SSS

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije održao je danas poslednju sednicu u 2021.godini, na kojoj su  usvojene odluke vezane za planove i programe u 2022.


Doneto su odluke o sastavu stručnog štaba, kalendaru takmičenja, stipendistima, ali na sednici je, između ostalog, bilo reči o poslednjim aktivnostima vezanim za radove na streljačkoj infrastrukturi. Očekuje se da će srpski strelci uskoro dobiti dva nova objekta u Beogradu

 

Upravni odbor je danas informisan da je izgradnja multifukncionalne sportske dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije u Košutnjaku, u završnoj fazi. Streljački savez Srbije će biti jedan od sedam nacionalnih saveza koji će imati trenažni centar u ovom objektu, koji bi po poslednjim informacijama trebalo da bude završen početkom sledeće godine.


Pripreme za rekonstrukciju strelišta SSS na Carevoj ćupriji, podignutog 1957.godine se privode kraju. Tokom ove godine  napravljeno je nekoliko velikih koraka ka realizaciji projekta.Pre nekoliko meseci usvojeno je idejno rešenje, nedavno je verifikovan i urbanistički plan, a sada je na redu raspisivanje neophodnih tendera. Očekuje se da bi rekonstrukcija, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, mogla da bude završena u drugoj polovini 2022. godine. 


Na predlog, nedavno reizabranog, sportskog direktora Dragana Markovića usvojen je sastav stručnog štaba reprezentacije. 


Šef stručnog štaba će i dalje biti Dragan Donević, ujedno i selektor za discipline puškom. Dragan Marković će obavljati dužnost selektora za pištolj. U štabu će biti i tri trenera zadužena za juniorske kategorije: koordinator  Ivan Manojlović, Saša Iker (puška) i Stefan Višekruna (pištolj), kao i lekar, koji će naknadno biti izabran. Dragan Donević je imenovan za predstavnika SSS u programskoj komisiji Olimpijskog komiteta Srbije.


Streljački savez Srbije ne zaboravlja prerano preminulu šampionku Bobanu Momčilović Veličković. UO SSS je, posle Bobaninog odlaska, pokrenuo inicijativu za osnivanje fonda namenjenog članovima porodica vrhunskih sportista preminulih tokom karijere. Danas je ozvaničena odluka o otvaranju namenskog računa SSS čiji će korisnik biti Bobanina porodica.


Srpska streljačka porodica se širi. U članstvo SSS primljena su dva nova kluba – SD Trstenik 1893 i SU Sivi soko iz Kragujevca.


Određeni domaćini takmičenja u novoj sezoni, 15 rekorda u 2021.


Upravni odbor je prihvatio sve predloge Stručne komisije iznete na današnjoj sednici.

 

Određeni su organizatori svih nadmetanja SSS u narednoj sezoni. Prvo veliko domaće takmičenje u 2022. biće finale Kupa SSS vazdušnim oružjem, koje će 5. i 6. februara biti organizovano u Novom Sadu. Dve nedelje kasnije, u Smederevu će biti priređeno Prvenstvo Srbije za juniorske kategorije (19 – 20. februar). Niš će 12. i 13. marta biti domaćin seniorskog šampionata države


Prihvaćeni su i predlozi vezani za nove liste rekorda, kategorisanih strelaca i trenera i stipendista. 


Tokom 2021. naši strelci su oborili osam državnih rekorda u seniorskoj i sedam u juniorskoj kategoriji.  Na listi kategorisanih sportista SSS za 2022.godinu se, na osnovu rezultata u 2021, nalazi 28 strelaca, od toga 12 u najvišem rangu – zaslužni sportista. Kategorisano je 17 trenera. Na listi stipendista je 15 strelaca.


Datum: 29.12.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...