x

Stop nasilju: SPD Radnički najoštrije osuđuje incident

Stop nasilju: SPD Radnički najoštrije osuđuje incident Foto: SPD Radnički

Na utakmici 5. kola Triglav ženske kadetske lige Srbije između ŽKK Sistem 2000 – ŽKK SPD Radnički, koja je odigrana 27. novembra u Smederevskoj Palanci. Došlo je do fizičkog nasilja nad maloletnom igračicom iz našeg kluba. Fizičko nasilje je izvršio dugogodišnji trener mlađih kategorija Branko Zečević, koji je nakon utakmice u prisustvu saigračica tima fizički i verbalno nasrnuo na košarkašicu.

SPD Radnički je veliki protivnik svake vrste nasilja i posebno kada su deca u pitanju. Mi kao društvo trudimo se da deci koja treniraju u klubovima Radničkog, pružimo najbolje uslove za njihovo nesmetano funkcionisanje i dalji razvoj. Ovo što se desilo od strane Branka Zečevića strogo osuđujem, on je suspendovan, a po isteku roka biće mu uručeno i rešenje o raskidu Ugovora o radu. Hoću da sva deca koja treniraju u Radničkom znaju da mogu da se oslone na nas i da smo tu da im pružimo svaku vrstu podrške i pomoći. Ovo je signal da pojačamo obuku svih trenera i trudićemo se da se ovo više nikad ne ponovi, izjavio je direktor SPD Radnički Bratislav Uraković.

Naime 7. decembra uprava SPD Radnički je o nemilom događaju obavešteno od strane roditelja. Po hitnom postupku treneru Branku Zečeviću 8. decembra je uručeno rešenje o privremenom udaljenju sa rada.

U skladu sa Zakonom o radu, imenovani je suspendovan odmah nakon saznanja o nemilom događaju i uručeno mu je rešenje o privremenom udaljenju sa rada u trajanju od 15 radnih dana. Nakon toga biće mu uručeno i rešenje o prestanku radnog odnosa, nadovezao se direktor Bratislav Uraković.

Datum: 11.12.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...