x

U susret Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani Beograd22

U susret Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani Beograd22 Foto: SAS

Priprema Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje se održava  18-20. marta u Beogradskoj Areni, odvija se punom parom, kao i selekcija čak 900 volontera koji će biti angažovani na ovom velikom takmičenju. 

U nedelju 5.12. obeležava se Međunarodni dan volontera. Tim povodom u Atletskoj dvorani biće održano druženje naših atletičara i volontera,  gde će volonteri imati priliku da se oprobaju u atletskim disciplinama, kao i da odslušaju opštu prezentaciju koja je obavezan deo selekcije i obuke za učešće na WIC Belgrade22 prvenstvu. 

Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani 2022

U nedelju, u dva termina – od 10:00 i 12:00h, po 250 volontera pozvano je na prvu opštu prezentaciju, koja će im približiti pravila i obaveze, kao i benefite i veštine koje će steći učešćem na značajnom svetskom događaju. 

Nakon prezentacije, očekuje ih zabavni deo programa - a to je druženje sa atletičarima, našim predstavnicima  na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani Beograd22. Potvrđen je dolazak Asmira Kolašinca, Anje i Sare Lukić, kao i Angeline Filipović. 

Discipline koje će im demonstrirati naši atletičari su skok uvis, skok udalj, bacanje kugle i sprint. To je jedinstvena prilika da svi volonteri osete atletske discipline i da steknu sliku kako će izgledati veliko atletsko prvenstvo u dvorani koje je pred nama. 

Na događaju pridružiće nam se i zvanične maskote prvenstva – Šljivan Iv i Malina Li.

Datum: 03.12.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...