x

U Subotu odigrane tri utakmice 11. kola ARKUS lige za rukometaše

U Subotu odigrane tri utakmice 11. kola ARKUS lige za rukometaše Foto: Arkus liga

Tri utakmice 11. kola ARKUS lige za rukometaše odigrane su u subotu. Oba meča u A grupi završena su pobedama gostiju.

Rukometaši Metaloplastike su u hali ,,Strelište" savladali Dinamo sa 34:30, nakon što su na poluvremenu vodili 20:17. Od 12. minuta, kada su Šapčani poveli 7:4, Pančevci nisu uspeli da poravnaju ili preokrenu rezultat. Za igrača utakmice proglašen je Savo Mešter, najefikasniji među ,,plastičarima" sa osam pogodaka. U dresu domaćeg tima izdvojio se Danilo Radović, koji je postigao 11 golova.

Mali broj pogodaka gledali smo u Kragujevcu, gde je Vojvodina posle 60 minuta igre bila bolja od Radničkog - 18:20 (7:9). Novosađani su u 43. minutu imali plus pet (11:16), ali je domaćin uspeo da smanji zaostatak. Prema izboru dva trenera, za MVP je proglašen Jovica Nikolić, koji se četiri puta upisao u listu strelaca. Aleksa Kljajić bio je precizan šest puta, dok se kod Kragujevčana istakao Dušan Kasalović sa pet golova.

U B grupi nerešenim rezultatom završen je duel Šamota 65 i Proletera u Aranđelovcu. Domaći tim je na poluvremenu imao minimalnu prednost 17:16, u 58. minutu vodio 31:28, ali je do kraja primio tri gola, bez postignutog pogotka, i morao da podeli bodove. Za igrača utakmice proglašen je Ivan Lomić, kapiten Šamota 65 i trostruki strelac, dok je najefikasniji u domaćem sastavu bio Nemanja Praščević sa osam golova. U gostujućem timu izdvojio se Momir Rnić, jedini na meču sa dvocifrenim učinkom - deset pogodaka. 

Datum: 28.11.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...