x

Radnički propisno namučio šampiona

Radnički propisno namučio šampiona Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u susretu 11. kola Arkus lige za muškarce doživeli prvi poraz na svom terenu od osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije, ekipe Vojvodine iz Novog Sada rezultatom 18:20, poluvreme 7:9. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčani se nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa 10 osvojenih bodova.

Kragujevački superligaš je u prvom ovosezonskom susretu u Novom Sadu 2/3 utakmice pružio sjajan otpor i bio u rezultatskoj prednosti, tako da su im ambicije i motivacija večeras bili na vrhunskom nivou. Sam početak meča je protekao u izjednačenoj igri gol za gol sve do rezultata 4:4 u 13. minutu. U sledećih 8 minuta, Novosađani serijom 0:3 dolaze do prednosti (4:7, 21.min). Obe ekipe su bile orijentisane na igru u odbrani, koja je u pojedinim momentima izgledala impresivno na obe strane terena i pokazala ono najbolje iz arsenala srpskog rukometa. U 27. minutu beležimo najveću prednost gostiju (5:9), no domaći rukometaši sa 2 pogotka Barudžića smanjuju vođstvo i na veliki odmor se odlazi rezultatom 7:9. U ovom periodu Radnički nije iskoristio 2 kaznena udarca sa 7 metara, tako da je rezultat mogao biti i povoljniji za domaći tim.

Čvrsto su krenuli domaćini u drugom delu rešeni da već na početku uspostave rezultatsku ravnotežu, smanjili su prednost gostiju na gol, međutim nikako nisu uspevali da dođu do izjednačenja. Gostujući rukometaši su odbili sve nalete, snagom i šampionskim mentalitetom u sredini drugog dela igre stiču veliku prednost (11:16, 43.min). No domaći igrači su pokazali karakter u želji da odbrane neosvojivost domaćeg terena, ubacili u najviši stepen prenosa i serijom 3:0, pogotkom Tubića prilaze na 14:16 u 47. minutu. Do kraja susreta, Radnički nije uspeo da se približi na manje od 2 gola minusa, tako da bodovi odlaze u Novi Sad konačnim rezultatom 18:20.

Rukometaši Radničkog su u oba ligaška susreta sa neprikosnovenim vladarima srpskog rukometa pokazali da mogu da im pariraju u većini elemenata, što predstavlja svetlu budućnost kragujevačkog superligaša.

U redovima Radničkog najefikasniji je bio Dušan Kasalović sa 5 pogodaka, dok se kod gostiju istakao Aleksa Kljajić sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jovica Nikolić (Vojvodina)

RK Radnički – RK Vojvodina: 18:20 (7:9)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 200
Sudije: Milenko Alimpić, Zdravko Crnjanski
Sedmerci: Radnički 4 (2), Vojvodina 3 (3)
Isključenja: Radnički 10 min, Vojvodina 12 min

Radnički: Tubić 3, Prodanović, Davidović 1, Mutavdžić, Dobrosavljević, Kasalović 5, D. Petrović (3 odbrane), Barudžić 4, Knežević, Utvić 3, Đerić, Stanojev, Maljević, P. Petrović, Ivanović, Zlatanović (5 odbrana).

Vojvodina: Kurteš, Milić, Mirković, Pribak 3, Vukovljak, Žmavc, Draško, Milenković, Rađenović, Ratković 2, Tomić 4, Nikolić 4, Kljajić 6, Bunjevčević 1, Šotić, Bedoui (8 odbrana).

Narednog vikenda Radnički u okviru 12. kola Arkus lige ide na noge dvostrukom šampionu Evrope, ekipi Metaloplastike iz Šapca.

Datum: 28.11.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...