x

Beograd domaćin evropskog prvenstva za juniore

Beograd domaćin evropskog prvenstva za juniore Foto: BSS

Sjajna vest za srpski sport stiže iz Zagreba gde su Evropska badminton konfederacija, koju su predstavljali predsednik Peter Tarcala i generalni sekretar Brajan Agerbak i Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije, upravo potpisali ugovor o organizaciji najvećeg i najznačajnijeg kontinentalnog takmičenja za juniore.


Evropsko prvenstvo za juniore Beograd 2022 će biti održano u glavnom gradu u periodu od 18. do 27. avgusta 2022. godine i sastojaće se iz timskog, na kojem će se takmičiti evropske reprezentacije u ekipnoj konkurenciji i pojedinačnog takmičenja na kojem će se u svih pet pojedinačnih konkurencija (muški i ženski singl, muški, ženski i mešoviti dubl) nadmetati najbolji juniori Evrope. Juniorski šampionati Evrope održavaju se svake parske kalendarske godine. Na poslednjem održanom Evropskom prvenstvu za juniore, čiji je domaćin 2020. godine bila Finska, reprezentativci Srbije su osvojili dva bronzana odličja.


“Sreća, ponos i ogromna odgovornost. To su reči koje najbolje opisuju osećanja u ovom posebnom trenutku. Nakon dugih pripremnih aktivnosti i podnete kandidature, Evropska badminton konfederacija je našoj državi poverila organizaciju Evropskog prvenstva za juniore kao najvećeg i najvažnijeg kontinentalnog takmičenja za igrače uzrasta do 19 godina. Niz zaista velikih organizacionih i takmičarskih postignuća srpskog badmintona se kruniše na najlepši način. Očekuje nas veliki posao što nas dodatno motiviše. Uložićemo maksimalan napor da okupimo rekordan broj takmičara i država kao i da svim učesnicima obezbedimo vrhunske uslove za takmičenje a njihov boravak u Beogradu i Srbiji učinimo nezaboravnim. Takođe, sjajna generacija srpskih juniora će imati priliku da zablista na domaćem terenu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i gradu Beogradu na poverenju i punoj podršci koju nam pružaju.’’ – izjavio je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.


Datum: 26.11.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...