x

Petrović: Punom snagom do kraja šampionata

Petrović: Punom snagom do kraja šampionata Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su trijumfom nad Crvenom zvezdom napravili korak od sedam milja u trci za plasmanom u plej-of u „grupi smrti“ Arkus lige. Borba za ulazak u doigravanje još uvek nije završena, a pred Kragujevčanima je naredni, veliki ispit već ovog vikenda, kada će ugostiti rukometne vladare sa ovih prostora, ekipu Vojvodine. Analizu prethodnog duela i očekivanja pred naredni nam je izneo golman Radničkog Dušan Petrović:

Utakmica je bila vrlo napeta i neizvesna do poslednje sekunde. Jako bitna pobeda, smatram da smo je zaslužili igrom, odnosom i zalaganjem. Iskreno, ne bi bilo nezasluženo i da je bio drugačiji ishod. Meč smo otvorili u nekom grču kao i prošle sezone, opterećeni važnošću duela, primili smo 18 golova u prvom delu igre, čemu smo i mi golmani malo kumovali. Drugo poluvreme smo odigrali mnogo angažovanije, odbrana na čelu sa Zlatanovićem je drastično bolje funkcionisala, primili smo samo 10 pogodaka, što je rezultiralo i efikasnijom igrom u napadu i to nam je donelo prevagu. Sve u svemu, značajan trijumf i idemo dalje.

Da li smatraš da je borba za plej-of praktično rešena?

Nije još uvek, ostale su nam još četiri utakmice do kraja regularnog dela sezone i igraćemo i dalje punom snagom sve dok borba za plasman ne bude i matematički rešena. Imamo 4 boda više od Crvene zbezde, koja do kraja ima utakmicu manje, tako da ima još da se igra. Za prolaz nam je dovoljna jedna pobeda, ali se nećemo zaustaviti na tome, izvući ćemo i poslednji atom snage da dobijemo sve duele do završetka šampionata.

U subotu nam sledi još jedan rukometni spektakl, gde ćemo ugostiti osmostrukog, uzastopnog šampiona Srbije, ekipu Vojvodine. Kakva je tvoja prognoza pred duel sa Novosađanima?

Subotnji duel nam je prvi iskorak ka doigravanju Arkus lige. Igramo na svom parketu, ne obraćamo pažnju ko nam dolazi i uvek idemo na pobedu. Ne treba trošiti reči o kvalitetu protivnika, broj osvojenih naslova prvaka govori sam za sebe. Jedno vreme su se mučili u pronalaženju forme, koju su u poslednje vreme digli na vrhunski nivo. Odigrali su sjajnu utakmicu protiv Dinama i dolaze silno motivisani da nastave pobednički niz. Spremni smo maksimalno kao i za svaku utakmicu, očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu, sudar dve granitne odbrane i mišljenja sam da imamo šanse da trijumfujemo, zaključio je jedan od stubova odbrane, iskusni čuvar mreže Dušan Petrović.

Utakmica sa Vojvodinom je zakazana za subotu 27. novembar sa početkom od 18 časova.

Datum: 25.11.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...