Voša najbolja u Srbiji, EP pomereno za 2022.

Foto: Softbol savez Srbije
 
 

U finišu sezone za srpski softbol nema stajanja. Odigrani su završni mečevi Prvenstva Srbije i Prvenstva Beograda u seniorskom i juniorskom uzrastu. Voša iz Novog Sada novi je prvak Srbije, dok je ekipa Svet sporta scorpions najbolja u Beogradu. Uz utakmice u Beogradu, proteklog vikenda u Rimu je održan kongres Evropske softball federacije, na kome je našu zemlju predstavljao Slobodan Đurić.


- Još jedna neobična godina iza nas. Očekivali smo daćemo igrati Evropsko seniorsko prvenstvo u Italiji, i pripremali se za to. Ipak zbog situacije oko Korona virusa ovo prestižno takmičenje je dva puta odlagano. I definitivno sada na Kongresu u Rimu pomereno je za jun mesec 2022. godine. Korone poremetila puno planova u celoj Evropi, ali kongres u Rimu pokazao je da softbol kao i mnogi drugi sportovi i dalje živi. U toku godine u Srbiji smo organizovali puno okupljanja takmičenja i kampova. Ali zbog situacije sa virusom nismo zadovoljni kako ide sa novim članovima, mladim početnicima. Roditelji se i dalje boje da decu šalju na grupne treninge - istekao je predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić.


Ove sezone uspešno su organizovani kampovi na Zlatiboru i Beogradu a sve uz pomoć Ministarstva omladine i sporta. Grad Beograd bio je podrška organizaciji Trofeja Beograda, gde je ekipa Novi Sad osvojila pehar, kao i radu sa mlađim kategorijama. A Softbol savez Vojvodine, uz podršku pokrajinskog sekretarijata za sport, sproveo je takmičenja i okupljanja u Novom Sadu u Somboru.


U planu je da se perspektivni softbolaši i softbolašice okupe na pripremama na Zlatiboru u decembru, gde bi se i igrali klupski mečevi u disciplini B5 i slou pič softbol. 


Datum: 23.11.2021. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...