x

Voša najbolja u Srbiji, EP pomereno za 2022.

Voša najbolja u Srbiji, EP pomereno za 2022. Foto: Softbol savez Srbije

U finišu sezone za srpski softbol nema stajanja. Odigrani su završni mečevi Prvenstva Srbije i Prvenstva Beograda u seniorskom i juniorskom uzrastu. Voša iz Novog Sada novi je prvak Srbije, dok je ekipa Svet sporta scorpions najbolja u Beogradu. Uz utakmice u Beogradu, proteklog vikenda u Rimu je održan kongres Evropske softball federacije, na kome je našu zemlju predstavljao Slobodan Đurić.


- Još jedna neobična godina iza nas. Očekivali smo daćemo igrati Evropsko seniorsko prvenstvo u Italiji, i pripremali se za to. Ipak zbog situacije oko Korona virusa ovo prestižno takmičenje je dva puta odlagano. I definitivno sada na Kongresu u Rimu pomereno je za jun mesec 2022. godine. Korone poremetila puno planova u celoj Evropi, ali kongres u Rimu pokazao je da softbol kao i mnogi drugi sportovi i dalje živi. U toku godine u Srbiji smo organizovali puno okupljanja takmičenja i kampova. Ali zbog situacije sa virusom nismo zadovoljni kako ide sa novim članovima, mladim početnicima. Roditelji se i dalje boje da decu šalju na grupne treninge - istekao je predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić.


Ove sezone uspešno su organizovani kampovi na Zlatiboru i Beogradu a sve uz pomoć Ministarstva omladine i sporta. Grad Beograd bio je podrška organizaciji Trofeja Beograda, gde je ekipa Novi Sad osvojila pehar, kao i radu sa mlađim kategorijama. A Softbol savez Vojvodine, uz podršku pokrajinskog sekretarijata za sport, sproveo je takmičenja i okupljanja u Novom Sadu u Somboru.


U planu je da se perspektivni softbolaši i softbolašice okupe na pripremama na Zlatiboru u decembru, gde bi se i igrali klupski mečevi u disciplini B5 i slou pič softbol. 


Datum: 23.11.2021. Autor: Ksenija Milošević

PROČITAJTE JOŠ...