x

Održano prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu F1N

Održano prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu F1N
Državno prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N, održano je u nedelju  30.03.2014. u organizaciji AK "Nova Pazova".

Aero klub "Nova Pazova" još jednom je bio na visini zadatka, odlično organizovavši Državno prvenstvo vadzuhoplovnih modelara u klasi F1N (sobni modeli klizača). Učestvovalo je 38 takmičara, od kojih je bilo 28 juniora. Vazduhoplovno borilište bila je Hala sportova u Novoj Pazovi.

U ukupnom plasmanu, najbolji je bio Boško Laćimć iz AK "Beograd". Drugo mesto je osvojio junior Andrija Pešić iz AK "Trstenik" dok je treći bio Martin Grubić iz AK "Nova Pazova". Ekipno, državni prvak je AK "Nova Pazova" dok su drugo i treće mesto zauzeli AK "Beograd" i VMK "Subotica".

U juniorskoj konkurenciji, pobedio je Andrija Pešić iz AK "Trstenik", drugo i treće mesto, osvojile su klupske kolege Danilo Runić i Damjan Mirković iz AK "Nova Pazova".

Među damama, najbolji rezultat ostvarila je Jelena Branković iz AK "Nova Pazova", dok je kod mlađih juniora, najbolja bila Dajana Stojanović iz AK "Nova Pazova".

odrzano-prvenstvo-srbije-u-vazduhoplovnom-modelarstvu-f1n-2.jpg

"Izuzetno je teško finansijski ispratiti sva ovogodišnja takmičenja, ali kada vidimo koliko naši mlađi takmičari postižu dobre rezultate, dobijemo motivaciju da pronađemo rešenje. Oni su nam nepresušni izvor entuzijazma i energije, zato i organizujemo pet takmičenja ove godine." - istakao je Nikola Bunčić, predsednik AK "Nova Pazova".Datum: 01.04.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...