x

Petrović korak bliže Nanđingu

Petrović korak bliže Nanđingu

Dragoslav Petrović opravdao je očekivanja na IV Italian Junior International gde se probio među 16 najboljih igrača u singlu u izuzetno jakoj konkurenciji 64 igrača. Naš najbolji junior je sa dve pobede i plasmanom u osminu finala osvojio važne bodove za svetsku rang listu i tako nastavio krupnim koracima da korača ka ogromnom cilju u ovoj godini - plasmanu na Olimpijske igre mladih u Nanđingu.

Da je bilo samo malo više sreće prilikom žreba nema sumnje da bi se srpski reprezentativac domogao i postolja u Milanu. Naime, posle dve pobede, nad Čehom Lukasom Holubom (21:17, 21:13) i Englezom Matjuem Vidikombeom (14:21, 21:17, 21:17), Petrovića je žreb poslao na odličnog Turčina Muhameda Ali Kurta, potonjeg polufinalistu turnira u Italiji. U ovom trenutku Turčin je bio nepremostiva prepreka. Posle dva seta Petrović je položio koplja, ali je u konačnom plasmanu zauzeo visoko 11. mesto s obzirom na krajnji plasman njegovog protivnika iz osmine finala.

Naš najbolji junior je u Milanu nastupio i u dublu gde u tandemu sa Hrvatom Franom Galjerom nije uspeo da se plasira među 16 najboljih parova. U šesnaestini finala srpsko-hrvatska kombinacija izgubila je posle tri seta rovovske borbe od Islanđana Sigurda Gunarsona i Danijela Johanesona - 21:16, 17:21, 15:21.

"Posle nekoliko ne toliko rezultatski uspešnih turnira, Dragoslav je povratio samopouzdanje, odigrao dva odlična meča i plasirao se među 16 najboljih takmičara. U trećem meču, iako isto vrlo dobro odigranom, Turčin je bio bolji rival i dao nam nove zadatke za unapređivanje badmintonskih elemenata na treninzima. Najbitnije je da je Dragoslav znatno popravio svoj bodovni saldo na svetskoj rang listi i još više učvrstio svoju poziciju kao kandidata za Olimpijske igre mladih", kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću Dragoslava Petrovića na turniru u MilanuDatum: 02.04.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...