x

Kup predsednika u Vroclavu: Mikec u polufinalu takmičenja miks parova

Kup predsednika u Vroclavu: Mikec u polufinalu takmičenja miks parova Foto: SSS

Srpski reprezentativac Damir Mikec je uspešno startovao na „Kupu predsednika“ u Vroclavu. Turnir u Poljskoj je završno takmičenje Svetske streljačke federacije za 2021. godinu, na koje su pozvani najbolje plasirani strelci na svetskim rang listama.


Prvog dana su održane kvalifikacije miks parova vazdušnim oružjem. 


Tim u kome su bili Mikec i Grkinja Ana Korakaki osvojio je prvo mesto u večerašnjim kvalifikacijama vazdušnim pištoljem i plasirao se u polufinale.


U takmičenjima miks parova učestvuju strelci koji su se na Kup predsednika plasirali u pojedinačnim disciplinama (po 12 u svakoj disciplini). Sastavi timova su određeni žrebom. 


Mikec, olimpijski vicešampion, i Korakakijeva, aktuelna svetska prvakinja vazdušnim pištoljem, su u kvalifikacijama „ubili“ 583 kruga. 


Drugo mesto je zauzeo tim koji čine takođe trofejni strelci, Selin Gobervil (Francuska) i Kristijan Rajc (Nemačka) sa 582 kruga. Isti rezultat ostvario je i trećeplasirani sastav, u kome su olimpijski prvak Džavad Forugi (Iran) i jedna od najboljih strelkinja Indije, mlada Manu Baker. 


U polufinale je prošlo osam najboljih mikseva. Borbe za medalje će biti održane po eksperimentalnim pravilima. Timovi će u polufinalu biti podeljeni u dve grupe od po četiri ekipe. Ana Korakaki i Damir Mikec će biti u grupi sa indijsko-iranskim parom, zatim ekipama Olena Kostevič (Ukrajina)/ Abišek Vrma (Indija) i Silvija Štajner (Austrija)/Frederik Larsen (Danska), koji su u kvalifikacijama zauzeli peto, odnosno sedmo mesto. U polufinalu se krugovi pretvaraju u poene.Pobednici grupa prolaze u meč za zlato, a drugoplasirani osvajaju bronzane medalje.


Polufinale i meč za zlato su na programu u petak, kada Mikeca očekuju i kvalifikacije vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.


Srbiju na „Kupu predsednika“ predstavljaju i Andrea Arsović i Milenko Sebić, koji će u nedelju startovati u kvalifikacijama malokalibarskom puškom iz trostava.


Datum: 05.11.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...