x

RK Radnički organizovao još jednu animaciju

RK Radnički organizovao još jednu animaciju Foto: SPD Radnički

Rukometni klub Radnički je od osnivanja 2016. godine posvetio najveću pažnju radu sa decom I mlađim kategorijama. Osnovana je i uspešno zaživela besplatna škola rukometa u nameri da animira što veći broj dece da se bave rukometom i da u budućnosti iz svojih redova regrutuje buduće prvotimce i prvotinke. U cilju realizacije zacrtanog plana, održana je animacija u OŠ “Jovan Popović”, gde su treneri omladinske škole Radničkog Jasmina Kolak I Verko Radosavljević uz pomoć prvotimaca kluba prikazali prisutnoj deci osnovna načela rukometa.

Ove nedelje smo se družili sa dečacima i devojčicama 2013 godište u OŠ "Jovan Popović".  Po drugi put rado se vraćamo u ovu školu, jer se pokazalo da su tu deca izuzetno zainteresovana za rukomet i veoma su talentovana. Trudili smo se da ih kroz vežbice i igranje sa njima upoznamo sa svim čarima ovog divnog sporta, nije krila zadovoljstvo nakon održane promocije, trener omladinske škole Radničkog Jasmina Kolak.

Javnom času rukometa su prisustvovali prvotimci Radničkog Helena Inđić, Miloš Prodanović, Dušan Kasalović, a svoje viđenje je izneo Miloš Mutavdžić:

Drago mi je da sam sa mojim kolegama iz kluba delegiran da sa trenerima omladinske škole pokažemo svu lepotu rukometa deci ove, inače tradicionalne rukometne škole. Animacija je odlično urađena, trenirali smo I igrali se sa njima I drago mi je da su izašli srećni i zadovoljni, a nadam se da će značajan broj dece početi da trenira, jer smo uočili da je veći broj njih izuzetno talentovan.

Treninzi rukometa đaka pomenute škole će se za sada održavati u OŠ “Moma Stanojlović” četvrtkom od 21 sat.

Datum: 02.11.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...