x

Saradnja za primer i budućnost

Saradnja za primer i budućnost

Beograd i Beogradski maraton na vreme su počeli saradnju i pripreme za ovogodišnji maraton i sudeći po konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda, pripreme teku po planu i obećavaju novu manifestaciju za nezaborav .

Nikola Nikodijević, član Privremenog organa Beograda izrazio je zadovoljstvo učešćem Grada Beograda u organizaciji 27. SuisseGas Beogradskog maratona:
- Beogradski maraton je i stil života i kultna manifestacija. Bilo je teških perioda za Beogradski maraton ali i za Beograd, i problema u međusobnoj komunikaciji, ali verujem da dolaze bolja vremena za sve. Budući da smo Privremeni organ potpisali smo ugovor o saradnji za ovu godinu, ali naša je težnja da potpišemo višegodišnji ugovor  kojim bi znatno olakšali posao organizatorima, doneli im pravnu sigurnost jer Beogradski maraton ima veliki kulturni, ekonomski i turistički značaj za naš grad. On je i najbolji način da popularišemo zdrav način života i sportski duh i da u svet pošaljemo sliku koja će pokazati šta Beograd danas jeste i u kom pravcu ide. To nema cenu...

Nikola Nikodijević je istakao i da zbog teške finansijske situacije gradske vlasti ove godine neće učestvovati u finansijskoj podršci organizacije, ali da će sva javna i komunalna preduzeća dati sve neophodne usluge za uspešnu tehničku organizaciju 27. SuisseGas Beogradskog maratona .

Sponzorski pul ovogodišnjeg maratona je sve brojniji. Na susretu sa predstavnicima medija prestavljen je novi sponzor - Kompanija "IDEA".
- Kompanija "IDEA" je ekskluzivni sponzor 27. maratona, koji je odavno postao brend glavnog grada i koristim priliku da pozovem naše potrošače da učestvuju na njemu i da sa trkačima iz Srbije ali i iz celog sveta na taj način postanu komšiluk. U skladu sa našim sloganom "Beograd, grad novih IDEA" mi ćemo i na ovaj način podržavati inventivnost građana Beograda - rekao je Aleksandar Ocokoljić, direktor maloprodaje Kompanije "IDEA", najavivši da će i lično učestvovati u jednoj od trka na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu.

Treću godinu uzastopno partner Beogradskog maratona je dobrotvorna organizacija "BELhospice" koja brine o obolelim onkološkim pacijentima
- Prve godine imali smo 30 članova "BELhospice " tima koji su učestvovali na maratonu, prošle godine imali smo 280 učesnika i prikupili 11.000 evra, a do danas za 27. maraton već imamo 410 prijavljenih, a pošto sarađujemo sa US AID, fondacijom "Trag" i Institutom za održive zajednice imamo dogovor da nam oni, ako prikupimo 15.000 dolara, dupliraju ta sredstva - rekla je Ivana Todorović, predsednik "BELhospice" ističući da su maratoni najbolje platforme za humanitarni rad.

Ali to je samo deo saradnje Beogradskog maratona i ove dobrotvorne organizacije. Za ovogodišnji maraton, koji će se održati 27. aprila, elektronske prijave poslalo je do juče 1.909 učesnika iz 46 zemalja sa svih 5 kontinenata.

- Ako njima dodamo i članove "BELhospice " tima onda sada imamo više od 2.300 učesnika, a to je mnogo više nego prošle godine u ovo vreme i nagoveštava rekordan broj učesnika u maratonu i polumaratonu. Sa zadovoljstvom možemo da istaknemo da se prošle godine čak 2.000 učesnika prijavilo u poslednjih sedam dana pred maraton u prijavnom centru na Trgu Nikole Pašića. I ove godine prijavni centar će biti na istom mestu i verujem da će ukupan broj učesnika prijatno iznenaditi sve nas - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Sa Beograđanima i učesnicima 27. SuisseGas Beogradskog maratona družiće se svetski rekorder i olimpijski šampion na 400 m s preponama iz Barselone 1992. Amerikanac Kavin Jang. Dejan Nikolić je podsetio da je postala praksa da se pored maratonskog trčanja promovišu i druge atletske discipline, pogotovo one u kojima naši atletičari beleže uspehe. Ta je započeto 1992. kada je kao promotor na Beogradskim maraton 1992. došao Evropski rekorder u skoku uvis Patrik Sjeberg kojem su društvo pravili evropski šampioni Dragutin Topić (vis) i Slobodan Branković (400 m), da su u takvim misijama dolazili i veliki asovi poput Ingrid Kristijansen (maraton), Stiv Ovet (800 i 1.500 m), Stefka Kostadinova (vis), Galina Čistjakova (dalj), Pol Tergat (maraton), Roman Šebrle (desetoboj), a da je ove godine izbor pao na svetskog rekordera na 400 m Kevina Janga, jer je naš reprezentativac Emir Bekrić stasao u pravog šampiona...Datum: 04.04.2014. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...