Saradnja za primer i budućnost


Beograd i Beogradski maraton na vreme su počeli saradnju i pripreme za ovogodišnji maraton i sudeći po konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda, pripreme teku po planu i obećavaju novu manifestaciju za nezaborav .

Nikola Nikodijević, član Privremenog organa Beograda izrazio je zadovoljstvo učešćem Grada Beograda u organizaciji 27. SuisseGas Beogradskog maratona:
- Beogradski maraton je i stil života i kultna manifestacija. Bilo je teških perioda za Beogradski maraton ali i za Beograd, i problema u međusobnoj komunikaciji, ali verujem da dolaze bolja vremena za sve. Budući da smo Privremeni organ potpisali smo ugovor o saradnji za ovu godinu, ali naša je težnja da potpišemo višegodišnji ugovor  kojim bi znatno olakšali posao organizatorima, doneli im pravnu sigurnost jer Beogradski maraton ima veliki kulturni, ekonomski i turistički značaj za naš grad. On je i najbolji način da popularišemo zdrav način života i sportski duh i da u svet pošaljemo sliku koja će pokazati šta Beograd danas jeste i u kom pravcu ide. To nema cenu...

Nikola Nikodijević je istakao i da zbog teške finansijske situacije gradske vlasti ove godine neće učestvovati u finansijskoj podršci organizacije, ali da će sva javna i komunalna preduzeća dati sve neophodne usluge za uspešnu tehničku organizaciju 27. SuisseGas Beogradskog maratona .

Sponzorski pul ovogodišnjeg maratona je sve brojniji. Na susretu sa predstavnicima medija prestavljen je novi sponzor - Kompanija "IDEA".
- Kompanija "IDEA" je ekskluzivni sponzor 27. maratona, koji je odavno postao brend glavnog grada i koristim priliku da pozovem naše potrošače da učestvuju na njemu i da sa trkačima iz Srbije ali i iz celog sveta na taj način postanu komšiluk. U skladu sa našim sloganom "Beograd, grad novih IDEA" mi ćemo i na ovaj način podržavati inventivnost građana Beograda - rekao je Aleksandar Ocokoljić, direktor maloprodaje Kompanije "IDEA", najavivši da će i lično učestvovati u jednoj od trka na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu.

Treću godinu uzastopno partner Beogradskog maratona je dobrotvorna organizacija "BELhospice" koja brine o obolelim onkološkim pacijentima
- Prve godine imali smo 30 članova "BELhospice " tima koji su učestvovali na maratonu, prošle godine imali smo 280 učesnika i prikupili 11.000 evra, a do danas za 27. maraton već imamo 410 prijavljenih, a pošto sarađujemo sa US AID, fondacijom "Trag" i Institutom za održive zajednice imamo dogovor da nam oni, ako prikupimo 15.000 dolara, dupliraju ta sredstva - rekla je Ivana Todorović, predsednik "BELhospice" ističući da su maratoni najbolje platforme za humanitarni rad.

Ali to je samo deo saradnje Beogradskog maratona i ove dobrotvorne organizacije. Za ovogodišnji maraton, koji će se održati 27. aprila, elektronske prijave poslalo je do juče 1.909 učesnika iz 46 zemalja sa svih 5 kontinenata.

- Ako njima dodamo i članove "BELhospice " tima onda sada imamo više od 2.300 učesnika, a to je mnogo više nego prošle godine u ovo vreme i nagoveštava rekordan broj učesnika u maratonu i polumaratonu. Sa zadovoljstvom možemo da istaknemo da se prošle godine čak 2.000 učesnika prijavilo u poslednjih sedam dana pred maraton u prijavnom centru na Trgu Nikole Pašića. I ove godine prijavni centar će biti na istom mestu i verujem da će ukupan broj učesnika prijatno iznenaditi sve nas - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Sa Beograđanima i učesnicima 27. SuisseGas Beogradskog maratona družiće se svetski rekorder i olimpijski šampion na 400 m s preponama iz Barselone 1992. Amerikanac Kavin Jang. Dejan Nikolić je podsetio da je postala praksa da se pored maratonskog trčanja promovišu i druge atletske discipline, pogotovo one u kojima naši atletičari beleže uspehe. Ta je započeto 1992. kada je kao promotor na Beogradskim maraton 1992. došao Evropski rekorder u skoku uvis Patrik Sjeberg kojem su društvo pravili evropski šampioni Dragutin Topić (vis) i Slobodan Branković (400 m), da su u takvim misijama dolazili i veliki asovi poput Ingrid Kristijansen (maraton), Stiv Ovet (800 i 1.500 m), Stefka Kostadinova (vis), Galina Čistjakova (dalj), Pol Tergat (maraton), Roman Šebrle (desetoboj), a da je ove godine izbor pao na svetskog rekordera na 400 m Kevina Janga, jer je naš reprezentativac Emir Bekrić stasao u pravog šampiona...Datum: 04.04.2014. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...