Uskoro završna faza izgradnje atletske dvorane


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar odbrane Nebojša Rodić i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković danas su na gradilištu Atletske dvorane u Beogradu najavili početak druge - završne - faze izgradnje koja će početi u maju. Prva atletska dvorana u Srbiji i jedina tog tipa u zemljama bivše Jugoslavije gradi se na lokaciji koju je obezbedilo Ministarstvo odbrane, a izgradnju finansira Ministarstvo omladine i sporta. Trenutno su u toku završni radovi prve faze.

"Kao što smo pre par meseci i obećali, zajedno s Ministarstvom odbrane i Atletskim savezom,  uspeli da dođemo do završetka prve faze izgradnje Atletske dvorane. U nepunih sedam meseci urađeno je mnogo više nego za period od četiri godine i time smo pokazali da odgovorno pristupamo rešavanju svih problema na koje nailazimo. Želimo, i na delu to pokazujemo, da uredimo sistem, ne samo sporta, već celokupnog društva", kazao je ministar Udovičić

Ministar sporta objasnio je da je sledeći korak u izgradnji dvorane donošenje zaključka Vlade o pokretanju druge faze, što se očekuje već u maju. "Republika Srbija je, preko Ministarstva omladine i sporta  u 2014. za atletsku dvoranu izdvojila 225 miliona dinara, a za 2015. godinu 139 miliona dinara. Ekonomska situacija u zemlji nije laka, ali sredstva za završetak su obezbeđena i na ovaj način želimo da nastavimo da vodimo brigu ne samo o profesionalnom, već i o rekreativnom, amaterskom i vojnom sportu", rekao je Udovičić.

Ministar odbrane Nebojša Rodić rekao je da očekuje da nova atletska dvorana bude atraktivna i za sportiste iz okruženja. "Ovakve dvorane nema ni u republikama bivše Jugoslavije, ni u zemljama koje su pored nas. Nalazimo se na jednom izvanrednom prostoru gde je mnogo mladih ljudi, i potreba za ovakvom halom definitivno postoji. Budite ubeđeni da ćemo ministar Udovičić i ja završiti ovo na šta smo se obavezali", kazao je ministar Rodić.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio je ministrima Udovičiću i Rodiću što su uspeli da "projekat, koji je bio skoro propao, pre šest meseci vrate na put završetka".

"Ovde se uveliko radi i vraćamo se u termine za završetak koji su bili zacrtani pre tri-četiri godine, a činilo se nemogućim da se ostvare. Naši atletičari će vrlo brzo dobiti krov nad glavom, a oni to sigurno zaslužuju. Nadam se da ćemo se vrlo brzo okupiti da proglasimo početak završne faze", izjavio je Slobodan Branković.


Datum: 05.04.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...