x

Radnički pretrpeo poraz u Pančevu

Radnički pretrpeo poraz u Pančevu Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog  su u šestom kolu Arkus lige za muškarce, poraženi na gostujućem terenu u Pančevu od ekipe Dinama rezultatom 36:28, poluvreme 20:15. Nakon ovog kola, Kragujevčani zauzimaju četvrto mesto na tabeli A grupe sa 4 osvojena boda.

Vodili su prethodne sezone večerašnji rivali neizvesne duele u kojima su viđene sjajne rukometne predstave. Susret je počeo u tom stilu, igrom gol za gol u kojoj sve do rezultata 6:6 niko nije uspeo da se odlepi. Domaćin prvi to čini brzometnom serijom 3:0 (9:6,15.min), što je šefa struke Radničkog Teodorovića nateralo da zatraži minut odmora. No, Dinamo nastavlja u istom ritmu i u 19. minutu na kontu ima velikih 5 golova prednosti (13:8). Smanjili su Kragujevčani par puta na 3 gola zaostatka, no Dinamo u završnici prvog dela igre pojačava tempo i na desetominutni odmor odlazi vođstvom 20:15.

Krenuli su Kragujevčani odlučnije i agresivnije u drugom delu igre i nakon početne prednosti Dinama, uspevaju da smanje razliku na podnošljiva 3 gola ( 23:20,37.min), ali se domaćin brzo vraća u igru i serijom 4:0 stvara ogromnu prednost (27:20,44.min). U narednim minutima, Pančevci su nametnuli svoj ritam igre, dugim napadima dolazili do sigurnih šuteva. U igri Radničkog je bila prisutna nervoza u želji da anuliraju zaostatak, koja je dovela do par tehničkih grešaka koje su u mnogome pomogli domaćim rukometašima da sigurno meč privedu kraju konačnim rezultatom 36:28.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Marko Perović sa 10 i Miloš Kostadinović sa 8 pogodaka, dok su kod Radničkog najraspoloženiji bili Veljko Davidović, Dragan Tubić i Stefan Stanojev sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice : Ivan Distol ( Dinamo)

RK Dinamo–RK Radnički : 36:28 (20:15)

Pančevo: Hala “Strelište”. Gledalaca : 150
Sudije: Ivan Mošorinski,Aleksandar Pandžić. 
Sedmerci: Dinamo 6 (6), Radnički 5 (4)
Isključenja: Dinamo 6 min, Radnički 10 minz

Dinamo : Stamenković, Čabrilo, Bošković, Stanić,  Ostojić 1, Perić, Prodanović, Perović 10, Distol, Pavlović 6, Urta, Golubović 4, Kostadinović 8, Radović 7, Birkenhauer (12 odbrana).

Radnički: Tubić 6, Prodanović , Davidović 6, Mutavdžić 2, Dobrosavljević, Kasalović , D.Petrović (2 odbrane), Barudžić 5, Knežević 1, Utvić , Stevanović, L.Đerić 1, Stanojev 6, Maljević, P.Petrović 1, Zlatanović ( 6 odbrana).

U narednoj utakmici sedmog kola Arkus lige, Radnički će ugostiti ekipu Jugovića iz Kaća.

Datum: 24.10.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...