x

Srbija na Evropskom prvenstvu u sedećoj odbojci 2021

Srbija na Evropskom prvenstvu u sedećoj odbojci 2021

Reprezentacija Srbije u sedećoj odbojci trenutno se nalazi na Evropskom prvenstvu u Kemeru, Turska. Na Evropskom prvenstvu učestvuje 16 reprezentacija koje su raspoređene u četiri grupe.


Reprezentacija Srbije je bila u grupi A gde su bile još Nemačka, Turska i Francuska. U grupnoj fazi reprezentacija Srbije je prvu utakmicu igrala protiv Nemačke i izgubila sa 3:0. U drugoj utakmici je pobedila maksimalnim rezultatom reprezentaciju Francuske sa 3:0 i u trećoj utakmici takođe  je maksimalnim rezultatom pobedila Tursku sa 3:0. Sa ostvarene dve pobede je osvojila drugo mesto u grupi A. 


Po rasporedu grupa A se ukršta sa grupom C gde reprezentacija Srbije kao drugoplasirna u grupi A se ukrštala sa trećeplasiranom ekipom u grupi C, reprezentacijom Mađarske.


Reprezentacij Sbije je pobedila Mađarsku sa rezultatom 3:1 i obezbedila nastavak takmičenja u četvrtfinalu. U četvrtfinalu Srbija igrala protiv aktuelnog Evropskog prvaka reprezentacijom Rusije i izgubila sa maksimalnim rezultatom 3:0. Ovim je završena trka za medalju ali ne i takmičenje na Evropskom prvenstvu.


Utakmica za plasman od 5 do 8 mesta Srbija je igrala protiv Poljske. Reprezentacija Poljske je prvi set pobedila sa 25:23, a drugi, treći i četvrti set su pripali našoj reprezentaciji.


Ovom pobedom reprezentacija Srbije je obezbedila utakmicu za 5. mesto koju će odigrati protiv reprezentacije Hrvatske. 


Ova utakmica ce se odigrati 23.10. u 11.15 i možete je pratiti uzivo putem linka.



Ujedno ovo je i repriza Evropskog prvenstva 2019. gde je za 5. mesto takođe Srbija igrala sa Hrvatskom i izgubila 3:2.


Nadamo se da će u ovoj utakmici podmlađena reprezentacija Srbije uspeti da pobedi mnogo iskusniju reprezentaciju Hrvatske.       


Datum: 23.10.2021. Autor: Vilijam Maksimović

PROČITAJTE JOŠ...