x

Odbijeni stručni izveštaji trenera sa OI u Sočiju od strane OKS-a

Odbijeni stručni izveštaji trenera sa OI u Sočiju od strane OKS-a

Članovi Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na sednici u Beogradu kojom je predsedavao predsednik OKS Vlade Divac odbili su stručne izvštaje trenera sa Olimpijskih igara u Sočiju uz zaključak da su rezultat srpskih olimpijaca bili nezadovoljavajući.

Posebno je podvučeno da je Olimpijski komitet Srbije tokom celog olimpijskog ciklusa zimskim sportovima pružao kontinuiranu programsku, finansijsku i logističku podršku, ali da to nije dovelo do značajnijeg poboljšanja rezultata u odnosu na prethodne zimske Olimpijske igre u Vankuveru 2010.

Usvojeni su, jednoglasno, izveštaji šefa misije i medicinskog tima. Prihvaćen je i predlog Programske komisije OKS da ubuduće kriterijumi za učešće u programima za zimske sportove budu pooštreni i usklađeni sa kriterijumima koji važe za letnje sportove čime bi se pojačala konkurencija za učešće na Zimskim igrama u Pjongčangu 2018. Finansijska sredstva će se prevashodno usmeravati na mlade i perspektivne sportiste iz programa zimskih sportova.

Izvršni odbor je informisan o sistemu kvalifikacija sportista za prve Evropske olimpijske igre koje će se održati u Bakuu od 12. do 28. juna 2015.  Odlučeno je  da prioritet budu sportovi kojima će to takmičenje biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju 2016. a to su: biciklizam, odbojka na pesku, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tekvondo i triatlon.

U olimpijsku kuću stigao je poziv za učešće tima Srbije na zimskom Olimpijskom  festivalu mladih Evrope (Ejof) od 25. do 30. januara 2015. u Austriji i Lihtenštajnu koji je jednoglasno prihvaćen.

Razmatran je i izveštaj o radu Olimpijskog komiteta Srbije za 2013. kao i finansijski izveštaj za prošlu godinu. Godišnja Skupština Olimpijskog komiteta Srbije zakazana je za 16. april u Skupštini grada Novog Sada.Datum: 05.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...