Odbijeni stručni izveštaji trenera sa OI u Sočiju od strane OKS-a


Članovi Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na sednici u Beogradu kojom je predsedavao predsednik OKS Vlade Divac odbili su stručne izvštaje trenera sa Olimpijskih igara u Sočiju uz zaključak da su rezultat srpskih olimpijaca bili nezadovoljavajući.

Posebno je podvučeno da je Olimpijski komitet Srbije tokom celog olimpijskog ciklusa zimskim sportovima pružao kontinuiranu programsku, finansijsku i logističku podršku, ali da to nije dovelo do značajnijeg poboljšanja rezultata u odnosu na prethodne zimske Olimpijske igre u Vankuveru 2010.

Usvojeni su, jednoglasno, izveštaji šefa misije i medicinskog tima. Prihvaćen je i predlog Programske komisije OKS da ubuduće kriterijumi za učešće u programima za zimske sportove budu pooštreni i usklađeni sa kriterijumima koji važe za letnje sportove čime bi se pojačala konkurencija za učešće na Zimskim igrama u Pjongčangu 2018. Finansijska sredstva će se prevashodno usmeravati na mlade i perspektivne sportiste iz programa zimskih sportova.

Izvršni odbor je informisan o sistemu kvalifikacija sportista za prve Evropske olimpijske igre koje će se održati u Bakuu od 12. do 28. juna 2015.  Odlučeno je  da prioritet budu sportovi kojima će to takmičenje biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Riju 2016. a to su: biciklizam, odbojka na pesku, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tekvondo i triatlon.

U olimpijsku kuću stigao je poziv za učešće tima Srbije na zimskom Olimpijskom  festivalu mladih Evrope (Ejof) od 25. do 30. januara 2015. u Austriji i Lihtenštajnu koji je jednoglasno prihvaćen.

Razmatran je i izveštaj o radu Olimpijskog komiteta Srbije za 2013. kao i finansijski izveštaj za prošlu godinu. Godišnja Skupština Olimpijskog komiteta Srbije zakazana je za 16. april u Skupštini grada Novog Sada.Datum: 05.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...