x

Pobede Mikeca i Petrova na startu Bundes lige

Pobede Mikeca i Petrova na startu Bundes lige Foto: SSS

Dvojica srpskih reprezentativaca, Damir Mikec i Duško Petrov, uspešno su startovali u Bundes ligi vazdušnim pištoljem.


Obojica se takmiče za klubove u Grupi „Jug“, u kojoj učestvuje 12 klubova - Mikec za Kelhajm Gmund, a Petrov za Šojring. Minulog vikenda su u Firtu i Minhenu održana prva dva kola šampionata. Na svakom turniru učestvovalo je po šest timova. 


U meču Bundes lige, ekipa se sastoji od pet članova. Svaki strelac ima direktnog rivala u protivničkom timu. Pobednik u pojedinačnom duelu donosi poen svom klubu.


Naši strelci su u oba kola pobedili svoje direktne rivale, ali njihovi klubovi su imali različite učinke.  Mikecov Kelhajm Gmund je zabeležio obe pobede. Šojring posle prva dva kola nema bodova.


Kelhajm, s kojim je Mikec svojevremeno osvajao titule prvaka Nemačke, se takmičio na turniru u Firtu. U prvom kolu sastao sa domaćinom turnira, Dinamitom. Mikecov rival je bila nemačka reprezentativka Sandra Rajc. Olimpijski vicešampion je pogodio 388 krugova, pet više od Nemice i doneo poen svom timu u „tesnoj“ pobedi od 3:2.


U drugom kolu Kalhajm je „ukrstio koplja“ sa Ludvigsburgom. Mikecov direktan protivnik bila je poznata Francuskinja Selin Gobervil. Oboje su „ubili“ po 387 krugova, pa je odlučivalo dramatično raspucavanje, a na kraju su slavili Mikec i Kelhajm.


-U prvom raspucavanju oboje smo pogodili po devet krugova. Pobednik nije odlučen ni posle drugog raspucavanja, u kome sam ja zabeležio devet, a Selin Gobervil šest krugova. Međutim, Ludvigsburg je uložio žalbu na to što je između dva raspucavanja bila kratka pauza, iako ni Selin nije imala primedbi, istakavši da smo oboje imali iste uslove. Ipak, žiri je usvojio žalbu, pa smo ušli u treću seriju raspucavanja. Ja sam ponovo „ubio“ devet krugova, a rezultat Gobervilove je utvrđen tek posle detaljnog pregledanja mete. Sudije su gledale koordinate pogotka, utvrdili da je njen hitac slabiji od mog i na kraju sam ipak odneo pobedu, za ukupan trijumf Kalhajma 3:2 – prenosi Mikec. 


Šojring je sezonu otvorio na turniru u Minhenu. U prvom kolu odmerio je snage sa ekipom ESV iz Vajla na Rajni. Duško Petrov je nadmašio Ukrajinca Viktora Bankina, bronzanog sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva (383:379). Ipak, to nije bilo dovoljno za ukupan trijumf Šojringa. ESV je pobedio minimalnom razlikom (3:2).


Drugo kolo u Minhenu završeno je duelom između Šojringa i domaćeg Minhena. Rival Duška Petrova bila je jedna od najuspešnijih takmičarki pištoljem današnjice Ukrajinka Olena Kostevič. 


Naš reprezentativac je bio daleko precizniji od Ukrajinke, nekadašnje olimpijske šampionke. Skupio je 389 krugova, što je i najbolji rezultat prvog vikenda u grupi „Jug“, a Kostevičeva 383. Međutim, ostala četvorica članova ekipe Šojringa su poraženi. Minhen je došao do bodova rezultatom 4:1.


Posle dva kola, sem Kelhajma, još tri ekipe imaju po maksimalna četiri boda. Šojring je u krugu od četiri tima bez bodova.


Datum: 19.10.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...