x

Besplatni rekreativni sadržaji povodom Međunarodnog dana sporta


Ministarstvo omladine i sporta, povodom Međunarodnog dana sporta, 6. aprila, za decu i roditelje organizuje besplatne rekreativne sadržaje, uz druženje sa zvezdama filma "Montevideo" i poznatim sportistima (nedelja, 6. april, Republički zavod za sport i medicinu sporta na Košutnjaku, Kneza Višeslava 72).

Domaćini deci i roditeljima biće ministar Vanja Udovičić i glumci Miloš Biković (Tirke), Andrija Kuzmanović (Jakša), Predrag Vasić (Stanoje), Nenad Heraković (vampir) i Rade Ćosić (Teo). Od sportista pridružiće nam se Ivana Maksimović i Andrea Arsović (streljaštvo), kajakaši Marko Novaković, Olivera i Nikolina Moldovan, vaterpolisti Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Dušan Mandić i Miloš Ćuk.

Na međunarodni dan sporta, koji se ove godine obeležava prvi put, deci i odraslima želimo da približimo važnost rekreacije za zdrav život i stvaranje dobrih navika.

U Zavodu za sport na Košutnjaku na raspolaganju će biti besplatne sportsko-rekreativne aktivnostima, pod rukovodstvom sportskih pedagoga.

Sadržaji su organizovani u vidu "sportskih stanica", kako bi svako mogao da nađe aktivnost koja mu najviše odgovara:

    Poligoni za porodice
    Upoznaj svoje telo - motorički test
    Škola boksa
    Džudo - samoodbrana za žene
    Džudo za najmlađe
    Gimnastika za sve
    Promocija streličarstva
    11. april - promocija plivanja
    Mala škola atletike

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23. avgusta prošle godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Međunarodni dan sporta. Ovaj datum je sećanje da dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

Rezolucija je doneta na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN na inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta, koga je predstavljao predsednik MOK-a Žak Rog.

Pre donošenja Rezolucije Generalnoj skupštini se obratio naš proslavljeni teniser Novak Đoković, u ime svetskih sportista, zdušno podržavajući predloženu ideju - da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.


Datum: 05.04.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...