x

Radnički ispred emocija

Radnički ispred emocija Foto: SPD Radnički

Subotnji derbi koji će Radnički odigrati sa bivšim dvostrukim šampionom, ekipom Metaloplastike iz Šapca, za šefa stručnog štaba Đorđa Teodorovića, rođenog Šapčanina donosi i nešto više od igre.

Metaloplastika je za mene rukometna svetinja. Moj matični klub u kome sam razvio istinsku ljubav prema rukometu. Tih osamdesetih godina prošlog veka, bila je privilegija direktno uživati u neverovatnim uspesima koje je generacija rukometnih vanzemaljaca postizala. Ceo grad Šabac živeo je u jednom nestvarnom periodu sa svojim rukometašima koji su bili najbolji na planeti. Na mene je taj period ostavio snažan utisak i vrlo rado se prisećam svih tih vanserijskih virtouza... Vuja, Mile, Zlatko, Vuk, Mrki, Baško, Kuze... zauvek ostaju moji rukometni heroji. Tokom cele karijere Metaloplastika je za mene uvek bila najveća inspiracija. Imao sam tu čast da u njoj nastupam i kao igrač i kao trener. U poslednje dve sezone, kao trener niškog Železničara, utakmice sa Metaloplastikom za mene su bile nešto posebno. Pregršt motivacije i želje da se baš u nadmetanju sa mojim Šapčanima prikaže najbolja moguća rukometna predstava. Iz mog ugla, bile su to uvek utakmice sa puno naboja, a imao sam i tu sreću da su se i rezultatski najčešće povoljno završavale za tim koji sam vodio.

Da li će se i subotnji duel završiti u Vašu korist?

U ovom trenutku Metaloplastika ima izvanredan tim za srpske uslove. To je skup bivših ili sadašnjih reprezentativaca. Arsić, Milovanović, Mešter, Brajović, Srdanović, Milenković, Dodić i Aziz su udarne igle šabačkog kluba. U dosadašnjem takmičenju, u prve četiri utakmice su delovali zaista impozantno. Igraju kao i uvek brzo i maštovito sa loptom, a u odbrani su beskompromisni i imaju izvanrednog golmana. Međutim, u Kragujevcu se bodovi ne uzimaju lako. I naša ekipa je trenutno u izvanrednoj formi, a u utakmicama u SBB hali Jezero prikazan je jako kvalitetan rukomet od strane Radničkog. Siguran sam da će utakmica sa Metaloplastikom biti pravo uživanje za rukometne sladokusce, pa zato pozivam Kragujevčane da ispune halu i svoj Radnički bodre u ovom teškom duelu. Dočekajmo Metaloplastiku onako kako svojim renomeom to i zaslužuje, a ispratimo ih nazad u Šabac baš onako kako bi mi u Radničkom to poželeli, zaključio je u optimističnom tonu šef struke Radničkog Đorđe Teodorović.

Datum: 15.10.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...