x

Radnički podelio plen sa šampionom

Radnički podelio plen sa šampionom Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u petom kolu Arkus lige za žene nakon velike borbe u dramatičnoj završnici remizirale sa aktuelnim trostrukim šampionom, ekipom Jagodine rezultatom 24:24, poluvreme 13:17. Nakon ove runde, Kragujevčanke se i dalje nalaze na sedmom mestu sa 5 bodova.

Prošlogodišnji rivali iz finalne serije su i u prošlosti igrali neizvesne susrete, ma u kom sastavu nastupali. Ekipa Radničkog je u duel izašla znatno oslabljena, neigranjem četiri standardne prvotimke, a Jagodinke iako u izmenjenom rosteru od prošle sezone su i dalje respektabilan protivnik, što i pokazuje položaj na tabeli. Ušle su Kragujevčanke u meč hrabro, rešene da nametnu svoj stil igre i tako se suprotstave favorizovanom protivniku. Sve do rezultata 4:4 je trajala rezultatska klackalica, kada gošće nakon dve vezane odbrane Petkovske i realizovanih polukontri dolaze do 2 gola prednosti (4:6, 8.min). Brzometno vođstvo je na trenutak saseklo krila poletnoj ekipi Radničkog, što šampionke koriste i u 16. minutu na semaforu je stajao rezultat 7:11. Pokušale su Kragujevčanke da urade sve što je u njihovoj moći, no nikako im nije uspevalo da svedu rezultatski gubitak na razumniju meru, tako da se na veliki odmor odlazi rezultatom 13:17.

Sam početak drugog dela igre nije nagoveštavao ništa dobro domaćim rukometašicama. Jagodina u dva navrata dolazi i do velikih 5 golova prednosti (14:19, 36.min). Sam početak poluvremena je ukazao da će ovaj deo igre proteći u znatno neefikasnijoj igri oba rivala. Manjak od 5 golova je probudio želju, volju i htenje u redovima vicešampionki, znatno su pojačale dozu agresivnosti u odbrani, razbranila se i večeras sjajna Gordana Petković, a u fazi napada su strpljivom i raznovrsnom igrom dolazile do izgrađenih prilika za gol. Takva igra je dala rezultata, prednost gošći je počela da se topi i sa dva vezana pogotka juniorske reprezentativke Helene Inđić, Radnički dolazi do izjednačenja (20:20, 44.min). Nakon 2 minuta, domaćin je imao priliku da povede, ali je šut Kneževićeve sa linije od sedam metara završio na stativi. Sve do rezultata 23:23 (56.min) su dominirala oba čuvara mreža, a onda se ušlo u triler završnicu. Imala je Petkovićeva loptu na ruci nakon šuta Katarine Radović, ali se ona nekako ušunjala u gol za 23:24. Neiskorišćen napad Radničkog i isključenje Kneževićeve su nagoveštavali da će iskusna ekipa Jagodine ipak rešiti susret u svoju korist, pogotovo nakon dosuđenog sedmerca u 58.om minutu, no Gordana Petković brani šut do tada sigurne Majkićeve. Radnički ne koristi napad, a u kontranapadu na scenu ponovo stupa čuvar mreže domaćih koja skida zicer Bojičićeve sa linije 6 metara. Na 30-tak sekundi do kraja meča, Kragujevčanke kreću u poslednji napad, koji nakon izrađene akcije koristi Teodora Veličković udarcem sa 9 metara, što je i bilo dovoljno za konačni rezultat 24:24. Vredno je napomenuti da su domaće igračice svele ekipu Jagodine u drugom poluvremennu na samo 7 postignutih golova.

Stručni štab je pohvalio sve igračice na uloženom trudu, volji i borbenosti da iako znatno oslabljene ne pokleknu ni u trenucima kad su gubile sa 5 golova razlike i što su uložile i poslednji atom snage da dođu do podele bodova.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković i Ajlin Bjelak sa po 6 pogodaka, dok su kod gošći tiulu najboljeg strelca ponele tri igračice – Teodora Majkić, Katarina Radović i Jelena Gojković sa po 4 postignuta gola.

Igrač utakmice: Gordana Petković (Radnički)     

RK Radnički – ŽORK Jagodina: 24:24 (13:17)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 150
Sudije: Nenad Nikolić, Dušan Stojković
Sedmerci: Radnički 1 (0), Jagodina 5 (2)
Isključenja: Radnički 14 min, Jagodina 12 min

Radnički: Veličković 6, Bjelak 6, Knežević, Rašković, Andrić, Blagojević, Filipović, Vlašković, Mikić, K. Petrović 5, Vasović, T. Petrović, Inđić 5, Petković (13 odbrana, 2 sedmerca), Ranković, Todorović 2.

Jagodina: Kostić (1 odbrana), Adžić 2, Ćorović, Majkić 4, Pejović, Sukur 3, Gugač, Radović 4, Lovrić 1, Petkovska (11 odbrana), Janjić 3, Bojičić 3, Stojanović, Gojković 4.

Ekipu Radničkog očekuju dueli sa švedskim H65 Hoors HK u Ligi Evrope, a sledeći meč Arkus lige je zakazan za 27. oktobar kada Kragujevčanke gostuju u Inđiji.

Datum: 14.10.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...