x

Tri odličja za srpske juniore u Dubrovniku

Tri odličja za srpske juniore u Dubrovniku Foto: BSS

Srpski igrači bili su na visini zadatka na jednom od najbolje organizovanoh turnira Svetskog juniorskog kupa, Croatia Valamar Junior Open 2021, koji je u novom terminu, od 8. do 10. oktobra 2021. održan u Dubrovniku. Razlog za zadovoljstvo prikazanim u Hrvatskoj nalazi se i u činjenici da su naši reprezentativci pokazali visok kvalitet koji je rezultirao osvajanjem čak tri medalje. Aleksandar Jovičić i Sanja Perić se iz prelepog hrvatskog grada vraćaju sa najsjajnijim odličjem. Oni su u mešovitim parovima do trofeja stigli kroz tri veoma neizvesna meča u kojima su u odlučujućim trenucima uspevali da razliku naprave u svoju korist. U četvrtfinalu su bili bolji od Slovenaca Perič Marovt / Matovič (2:1), a u polufinalu su istim rezultatom bili bolji od drugih nosioca Faltes / Šmidt iz Luksemburga. Poslednjeg dana turnira sve je bilo spremno za veliko srpsko finale, gde su Jovičić i Perićeva savladali Viktora Petrovića i Ninu Bogdanović rezultatom 21:19; 20:22; 21: 16. Naš ženski par Perić Bogdanović je uspešan turnir zaokružio osvojivši bronzanu medalju. 


“Prezadovoljna sam svojim nastupom na ovom turniru. U mešovitom dublu sa Aleksandrom Jovičićem je bilo veoma naporno u svim mecevima, a naročito u polufinalu protiv para iz Luksemburga, koji je bio jedan od favorita za titulu, i u finalu protiv naših kolega iz reprezentacije, Nine Bogdanović i Viktora Petrovića, gde smo na kraju sjajnom igrom odneli pobedu posle tri veoma uzbudljiva seta. U ženskom dublu sa Ninom Bogdanović sam osvojila bronzano odličje. U polufinalu smo nažalost izgubile od osvajačica titule iako smo pokazale veoma dobru igru. Očekuje nas još turnira do kraja ove sezone, a ovaj nastup nas je motivisao da i u narednim nedeljama odigramo na ovakvom nivou.”, kazala je Sanja Perić.


Zadovoljstvo prikazanim nije krio ni Aleksandar Jovičić: “Moji utisci o turniru su isključivo pozitivni. Iako smatram da sam u singlu mogao bolje da se pokažem, svojom igrom tokom čitavog turnira sam zadovoljan. Organizacija turnira je bila odlična i veoma mi je drago što sam imao priliku da učestvujem na takvom turniru. Takođe, pored odličnih mečeva koje smo igrali i gledali, našli smo vreme i za razgledanje prelepog Dubrovnika, zbog čega mi je posebno drago.“


Srpski takmičari su imali prilike da dodatno povećaju saldo osvojenih medalja. Igor Jovanović, Aleksandar Jovičić i Viktor Petrović su zaustavljeni u osmini finala muškog singla, dok je krajnji domet Nine Bogdanović i Sanje Perić bio četvrtfinale u ženskom singlu, što je bio i konačan plasman našeg jedinog muškog para Jovanović / Jovičić. 


Srpsku delegaciju u Hrvatskoj predvodio je Dragan Antić, dok je ulogu jednog od sudija obavaljala Marija Hinić.  


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Dubrovniku.


Datum: 12.10.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...