x

Ponomarenko princ sa Petrovaradina


Dmitri Ponomarenko, ukrajinski internacionalac u redovima kraljevačkog CCN Metalca, osvojio je prvom mesto u prvoj trci Kupa Srbije na atraktivnoj kružnoj stazi od 108 kilometra u Petrovaradinu. Bio je brži od suvozača iz kluba Andrije Čukića, sjajnog juniora koji je u aposlutnoj konkurnciji sa seniorima i mastersima zauzeo drugo mesto, ujedno osvojivši i lovor za najboljeg juniora. Treći je u glavnoj trci stigao sjajni Čačanio Marko Danilović.

- Po mojoj slobodnoj proceni bilo je blizu 200 biciklista u svim kategorijama na startu, a samo u trci za elitu u kojoj su vozili i jnuri i mastersi bilo je 90 vozača - kaže Borislav Subašić, direktor trke koju je uspešno organizovao klub Vojvodina iz Novog Sada.- Uz sve naše klubove, učestvovala su tri kluba iz Mađarske - Budimpešta, Segedin i Seksarad, Soko iz Vinkovaca u Hrvatskoj i klubovi iz BiH BSK iz Banjaluke, Gračanica, Sarajevo i Tuzla.

Čukić je bio najbolji juinior, drugo i treče mesto pripalo je Dušanu Rajoviću iz CCN Metalca i Dušanu Kalabi iz Partizana. Kod kadeta, gost iz Seksarda Žolt Istler je pobedio ispred  Abela Dijana iz Budimpešte, a obraz srpskom biciklizmu spasio je trećim mestom Aleksandar Petrović iz čačanskog Borca.

I kod mlađih kadeta dominacija gostiju, biciklista iz Vinkovaca: pobedio je Antonio Jovičić, drugi je bio njegov suvozač Zvonimir Zadro. Aleksa Kozoderović iz S tima iz Sombora osvojio je treće mesto.Datum: 07.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...