x

Tri tima sa maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola Arkus lige

Tri tima sa maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola Arkus lige Foto: Arkus liga

Posle odigrana tri kola ARKUS lige u ženskoj konkurenciji, samo tri tima zadržala su maksimalan učinak. Po tri pobede vezali su aktuelni šampion Jagodina, Železničar i Medicinar, dok su bez osvojenog boda i dalje Vrbas, Vojvodina, Beograd i Crvena zvezda.

Poslednja tri meča trećeg kola odigrana su u nedelju, a zanimljivo je da su sva tri puta slavili gosti. Rukometašice Medicinara osvojile su nova dva boda trijumfom protiv ekipe Beograda u hali ,,Šumice“ – 23:26 (10:15). Imao je domaćin raspoloženog kapitena Milicu Pap, koja je deset puta zatresla mrežu protivnica, ali su posle 60 minuta ipak slavile gošće. Za igrača utakmice proglašena je Tamara Kojić, najefikasnija u sastavu Medicinara. 

Treću uzastopnu pobedu zabeležile su i igračice Železničara, pošto su na Banjici bile bolje od Crvene zvezde – 26:31 (13:16). Jovana Vasiljković, golman tima iz Inđije, nagrađena je MVP priznanjem za svoje bravure među stativama (14 odbrana), dok je najefikasnija na susretu bila Anđela Gudžić iz Crvene zvezde sa sedam pogodaka. Jedan manje postigla je Dunja Tabak u dresu Železničara. 

Uprkos vođstvu na poluvremenu (18:15), ekipa Bora – RTB nije uspela da utakmicu trećeg kola na svom terenu okonča u svoju korist. Imale su domaće rukometašice vođstvo 22:17 na početku drugog poluvremena, ali je ekipa Naise potpuno preokrenula rezultat i slavila sa 33:29. Za igračicu utakmice proglašena je Olivera Nikolić, kapiten kluba iz Niša i osmostruki strelac na utakmici, a dva gola više na svoj konto upisala je Sanja Stamenković. U dresu Bora izdvojila se Isidora Sujić sa pet pogodaka. 

TABELA: Jagodina 6, Železničar 6, Medicinar 6, Bekament BB 4, Naisa 4, Mladost NP 4, Radnički 4, Bor – RTB 2, Vrbas 0, Vojvodina 0, Crvena zvezda 0, Beograd 0.

Datum: 27.09.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...