x

Radnički silan na startu prvenstva

Radnički silan na startu prvenstva Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u startnom meču Arkus lige za muškarce savladali na svom terenu, lakše od očekivanog, ekipu Novog Pazara rezultatom 35:26, poluvreme 19:12 i tako trijumfom započeli drugu sezonu u našem elitnom takmičenju.

Radnički i Novi Pazar su u prošlosti, počev od Super B lige vodili ljute bitke i njihovi mečevi su obilovali neizvesnošću i rezultatskim preokretima, tako da se i večeras na parketu SBB hale Jezero očekivao susret u sličnom tonu. Domaćin je sa dva pogotka, večeras nezaustavljivih, Davidovića i golom Tubića lako došao do startnog vođstva (3:0, 4. min) i tako nagovestio da sa njim neće biti šale u Kragujevcu. Prenuli su se Pazarci i u 9. minutu sveli razliku na podnošljivih dva (5:3), no Kragujevčani nisu spuštali nogu sa gasa. Neuhvatljivi Barudžić u 13. minutu dovodi svoj tim u prvu osetnu prednost (9:4), koju razgoropađeni Radnički nije ispuštao i povećavao je do kraja prvog poluvremena, koje je rešio u svoju korist rezultatom 19:12.

Drugi deo igre je jedan duži period protekao u igri gol za gol. Održavao je Radnički konstantnu prednost od 7-8 pogodaka prednosti, ne ostavljajući protivniku ni promil šanse da se vrati u igru. Imponovala je požrtvovana i disciplinovana igra u odbrani tima sa Lepenice, a samim tim je i igra u napadu bila rasterećenija. U 43. minutu Knežević postavlja prvu dvocifrenu prednost svog tima (28:18) i već tada je bilo kristalno jasno da će pobeda pripasti domaćinu. Splet događaja na terenu je dao mogućnost stručnom štabu Radničkog da u igru uvede većinu igrača sa klupe i da šansu mladim snagama, koju su oni oberučke prihvatili. Uz asistenciju kolega iz prvog tima, uspešno su priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 35:26.

Svi igrači Radničkog su pružili svoj maksimum u ovom trenutku i zaslužuju pohvale za sve prikazano, ali je važno istaći činjenicu da je mladi Strahinja Đerić „skinuo“ dva sedmerca, kao i prvi superligaški pogodak najmlađeg u timu, 16-godišnjeg Radovana Maljevića.   

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Dragan Tubić sa 9 i Veljko Davidović  sa 8 pogodaka, dok su kod gostiju najraspoloženiji bili Danijel Radisavljević sa 6 i Zlatko Rakić sa 4 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dragan Tubić (Radnički)

RK Radnički – RK Novi Pazar: 35:26 (19:12)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 170
Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić
Sedmerci: Radnički 4 (3), Novi Pazar 7 (5)
Isključenja: Radnički 14 min, Novi Pazar 6 min

Radnički: Tubić 9, Prodanović 1, Davidović 8, Mutavdžić 3, S. Đerić (1 odbrana, 2 sedmerca), Dobrosavljević, Kasalović 1, Barudžić 7, Knežević 2, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić 1, Stanojev 1, Maljević 1, Petrović, Zlatanović (9 odbrana).

Novi Pazar: Rajičić (8 odbrana), Mujčinović, Radisavljević 6, Stojanović 3, Mrvaljević 1, Međedović 3, Karanović 3, Sefović 3, Gudžević (2 odbrane), Brunčević, Mekić, Rakić 4, Slavuljica 3, Dimitrijević. 

Narednog vikenda u okviru drugog kola Arkus lige za muškarce, ekipa Radničkog će gostovati u Beogradu ekipi Obilića.

Datum: 19.09.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...