x

Rukometni spektakl na startu sezone u Kragujevcu

Rukometni spektakl na startu sezone u Kragujevcu

Na samom startu rukometne sezone u Kragujevcu, ljubitelje ovog sporta očekuje spektakl po meri u SBB hali Jezero. Obe selekcije rukometnog kluba Radnički će odigrati prvenstvene utakmice Arkus lige i svojim navijačima nakon letnje pauze prirediti svojevrstan sportski doživljaj.

Povodom duplog programa je upriličena konferencija za štampu u medija-centru na kojoj su prisustvovali treneri obe selekcije Đorđe Teodorović i Rodoljub Kurandić, kao i kapiteni Miloš Prodanović i Tijana Petrović.

U prvenstvenu trku ulazimo maksimalno spremni. Okupili smo se 2. avgusta i pripreme su protekle baš onako kako smo želeli, tako da gajim velike ambicije, kako za sutrašnju utakmicu, tako i za celu sezonu. Kompletirali smo ekipu, vratio se i Luka Đerić, što je izuzetno važno da tim u prvu utakmicu ulazi u punom sastavu. Premijerni susret nosi uvek dodatnu težinu, specifičan je, ali smatram da možemo uspešno da se nosimo sa ekipom Novog Pazara i velika je prednost što igramo na svom parketu. Spremni smo, očekujem dobru utakmicu i pobedu, jer u ovoj paklenoj grupi gde sedam timova gaji ambiciju za ulazak u plej-of, svaki bod je važan. Sutrašnji protivnik je najavio borbu za najviši plasman, a nadam se da ćemo im te planove pokvariti, najavio je premijerni duel Arkus lige šef stručnog štaba muške selekcije Radničkog Đorđe Teodorović. 

Na predstojeći duel sa Pazarcima se osvrnuo i kapiten Miloš Prodanović:

Ekipa je pretrpela znatne izmene i uvek je potrebno malo više vremena da se naviknemo jedni na druge, kao i stil rada novog trenera. Na samom startu se nikad ne očekuje vrhunska igra, ali rezultat ne sme da manjka. Dobar smo miks iskusnih i mladih igrača i mislim da smo dostigli neophodan kvalitet da uspešno pariramo svim ekipama. Uspešno smo odradili pripremni period, u šampionat ulazimo maksimalno spremni i očekujem, da uz pomoć naših vernih navijača, upišemo startne bodove.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a pravdu će deliti sudijski par Miloš i Đorđe Jevtić Lazarevca.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:

Nakon susreta muške selekcije, na parket SBB hale Jezero će istrčati rukometašice Radničkog, koje će u duelu 2. kola Arkus lige za žene ugostiti starog rivala, ekipu Bekament BB iz Aranđelovca i pokušati da u šumadijskom derbiju izbore i drugu pobedu.



Prošla sezona je bila kao iz bajke, kao novajlije smo, osvajanjem vicešampionske titule, ostvarili nezapamćen uspeh koji niko od nas nije očekivao. Ove sezone su se stvari promenile, ostali smo bez par startnih igračica i znatno smo podmladili ekipu. Stil igre se neće znatno promeniti, prepoznatljivi smo po jakoj odbrani i lakoj realizaciji iz kontranapada. Imaćemo malih problema sa iskustvom u neizvesnim završnicama, ali će tokom sezone i to doći na svoje mesto. Ono što je najvažnije, osvojili smo bodove u prvoj utakmici, nisam baš najzadovoljniji prikazanom igrom, ali je bitno da smo pobedili, što je važno za svaku ekipu na početku šampionata. U sutrašnjem duelu očekujem dobar rukomet, a prvenstveno publiku na tribinama, koja nam je falila cele prošle godine. Očekujem pravu fajtersku utakmicu sa dosta trčanja i golova. Bekament je u ovom trenutku favorit, ali lopta je okrugla. Dačemo svoj maksimum da bi bodovi ostali u Kragujevcu, izneo je očekivanja pred duel sa ekipom iz Aranđelovca šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Osvrt na duel sa starim rivalom je iznela i kapiten Tijana Petrović:

Iako u šampionat ulazimo u izmenjenom i podmlađenom sastavu, u ekipi vlada izuzetna hemija i glad za pobedama. Nakon teških i napornih priprema, osvojile smo startne bodove i očekujem da iz utakmice u utakmicu podižemo formu i nivo igre. Nije sve funkcionisalo najbolje, ali sam uverena da ćemo uočeno ispraviti već u subotu. Aranđelovčanke su čvrst, iskusan protivnik, igraju agresivno u odbrani, raznovrsno u napadu. Dobro se poznajemo, daćemo sve od sebe i ako ispoštujemo sve dogovore, nadam se povoljnom rezultatu. Ujedno bih pozvala naše navijače da podrže i nas i kolege iz muške ekipe u želji da se što bolje pokažemo na premijeri u našoj dvorani.

Duel sa Aranđelovčankama počinje u 20 časova, a delioce pravde čini par Vanja Antić i Jelena Jakovljević iz Beograda.

I za ovaj susret je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:

Datum: 17.09.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...